skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Två sviter som kan sänka MFF

Fem raka straffmissar.

Fyra raka oavgjorda matcher.

Räkna själv. Givetvis blir det svårt att hänga med i SM-guldstriden med två sådana sviter.

Inget är kört. Men mycket har blivit svårt. Betydligt svårare än vad det borde varit.

Dessutom:

Dagens domarinsats på Bravida Arena var ytterligare ett bevis på att svensk fotboll just nu har ett allvarligt problem. Det spelas inte en match utan att domarna hamnar i centrum och väldigt ofta går det att plocka fram feldomslut som avgör. Idag vimlade det av diskutabla domslut och Mohammed Al-Hakim var i särklass sämst på planen.

Standardsvaret på domarkritik är ju annars alltid att någon besserwisser poppar upp med att ”spelarna gör ju också misstag”. Ja det gör de, men då får domarna faktiskt också acceptera att få skäll när de gör fler än spelarna. Ingen varken i MFF eller Häcken var i närheten av Hakims missar. Och då är ändå hans huvuduppgift och jobb att göra så få som möjligt.

En sak är dock helt och hållet MFF:s eget fel.

Fem straffar och fem straffmissar borde egentligen vara totalt omöjligt. IFK Göteborg har bottenrekordet på sex raka, men då spänner det över mer än en säsong. Om MFF till exempel hade satt fyra av de fem straffarna hade laget troligen lett serien.

Markus Rosenberg är själv en av syndarna. Han har bränt en. Tyvärr har dock alla de övriga kommit när han inte varit med på planen. Lite oflyt mitt i oskickligheten. För han hade tagit dem och knappast bränt alla…

Mot BK Häcken ställde MFF upp med en helt ny backlinje. Jag tycker inte att man kan skylla poängtappet på den. Lasse Nielsen var bra, Franz Brorsson habil och Jonas Knudsen lovande så länge han fick vara back. Men skadan på Jo Inge Berget ställde till det. Rejält. Med Eric Larsson avstängd fick MFF göra alldeles för många positionsbyten när Behrang Safari ersatte Berget.

MFF var bättre än Häcken den första halvleken. Dessutom fick man 1-0-målet i den andra när man egentligen hade börjat släppa in Häcken mer och mer i matchen. Om MFF fått spela vidare längre tid med elvan man inledde matchen med hade det blivit lättare att behålla tendensen från första 45 och det hade blivit betydligt mindre fegspel efter 1-0. MFF spelade för mycket på resultatet och för lite för att få in 2-0, som hade dödat matchen.

Värst av allt är dock att MFF nu har tappat fyra poäng (två gånger 1-1) mot topplaget som är sämst på att prestera mot de andra topplagen.

För det är Häcken.

Gör man en tabell på bara de inbördes matcherna mellan topp sex-lagen ligger BK Häcken sist. Det gjorde man före matchen och det gör man efter den också.

MFF är förvisso inte mycket bättre. Sju matcher har gett en enda seger och sex kryss! Ingen förlust, men bara nio poäng.

Men BK Häcken har spelat åtta matcher mot toppkonkurrenterna nu. Fem förluster (!), två kryss och bara en seger. Fem poäng och båda kryssen har alltså kommit mot MFF.

Trösten för BK Häcken: Hammarby är lika dåligt. Bajen har också bara tagit fem poäng mot de andra topplagen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close