MotorNyheter

Ny motor hjälpte inte Joel Eriksson på Brands Hatch

Joel Eriksson fick se ännu en DTM-helg präglad av stora tekniska problem när mästerskapet gästade brittiska Brands Hatch för säsongens sjätte deltävling.

Eriksson hade en mycket tung helg på den forna Formel 1-banan strax söder om London, där BMW-föraren tvingades bryta söndagens avslutande race med ett misstänkt elektriskt fel och inte ens kom till start i det föregående lördagsheatet.

– En riktigt dålig helg. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Vi upptäckte ett drivaxelproblem inför det första racet som vi tyvärr inte lyckades få ordning på innan start, och i Race 2 lade bilen helt enkelt av. Det kom helt utan förvarning – den bara dog. Vi misstänker att det är ett elfel. Tufft förstås, men det ligger utanför min kontroll och allt jag kan göra är att blicka framåt, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

Eriksson kom till Brands Hatch med en helt ny motor i sin BMW M4 DTM efter ett spektakulärt ras vid den föregående deltävlingen på holländska Assen, men fortsatte alltså att förföljas av problem under en säsong som hittills kantats av liknande bekymmer (men som också resulterat i två pallplatser så här långt).

– Det är klart att det är jobbigt, men jag vet att teamet gör allt som står i deras makt. Vi fortsätter att borra ner huvudet tillsammans och alla drar åt samma håll. Jag känner verkligen stödet. Vi kommer tillbaka.

Nästa DTM-deltävling äger rum på Lausitzring utanför Berlin om två veckor.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

RESULTAT (topp fem)

DTM | Deltävling 6/9
 Brands Hatch (Storbritannien)

Race 1
1: Marco Wittmann (GER), BMW, 42 varv
2: René Rast (GER), Audi, +0.374s
3: Nico Müller (SUI), Audi, +8.566s
4: Robin Frijns (NED), Audi, +16.546s
5: Loic Duval (FRA), Audi, +18.236s

DNS: Joel Eriksson (SWE), BMW

Race 2
1: René Rast (GER), Audi, 42 varv
2: Nico Müller (SUI), Audi, +0.240s
3: Robin Frijns (NED), Audi, +0.598s
4: Loic Duval (FRA), Audi, +2.362s
5: Philipp Eng (AUT), BMW, +2.889s

DNF: Joel Eriksson (SWE), BMW, +22 varv

MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)

DTM | Efter 12/18 race

1: René Rast (GER), Audi, 206 p.
2: Nico Müller (SUI), Audi, 169 p.
3: Marco Wittmann (GER), BMW, 147 p.
4: Philipp Eng (AUT), BMW, 129 p.
5: Mike Rockenfeller (GER), Audi, 108 p.

10: Joel Eriksson (SWE), BMW, 43 p.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close