FotbollLilla Torg FFNyheter

Ny tuff bortamatch väntar Lilla Torg

“Det är en av säsongens svåraste bortamatcher”, sa Lilla Torgs tränare, Alexander Burman, inför förra omgångens möte med Åkarp. Men när speltiden var till ända stod Lilla Torg som segrare med hela 3-0. 

Under tisdagen väntar ny tuff bortamatch, mot överlägna serieledaren Vellinge IF. Kommer Lilla Torg kunna upprepa bedriften av att klubba ner hemmastarka lag?

– Vi hoppas såklart på ett bra resultat, vårt mål är alltid seger. Sen vet vi att det är en otroligt svår match – men vi är i behov av poäng, säger Lilla Torgs tränare, Alexander Burman.

Vellinge drog det längsta strået när lagen senast möttes – men de tre poängen var långt ifrån självklara. trots det tuffa utgångsläget hoppas Lilla Torg kunna slå tillbaka.

– Jag tyckte vi spelade bra då – det var absolut ingen solklar Vellinge-vinst. Så vi går absolut för tre poäng.

Vellinge har inte bara ett stort poängmässigt försprång, även antalet gjorda mål är man distanserat bäst i. Lilla Torg har släppt in färst mål(elva på 14 matcher). Deras ramstarka förvar kommer sättas på prov under tisdagen.

– Vi hoppas, i vanlig ordning, kunna prestera i vårt försvarsspel. Sen kan vi också bli bättre offensivt. Vi skapar många lägen, skjuter väldigt mycket, men gör inte tillräckligt många mål sett till hur många chanser vi skapar. Men det har börjat släppa nu på slutet, tycker jag.

Vad tror du kommer krävas av er för att hålla tempot med topplagen under hösten?

– Kontinuitet i träning. Det hade vi inte under våren. Alldeles för låg träningsnärvaro då. och att alla accepterar sina roller. Har vi kontinuitet i träning, i vårt spel, tror jag absolut att vi kan vara med i toppen.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close