BloggarNyheterPadelbloggen

Årets första turneringsseger!

Efter en liten sommarpaus i bloggandet är det dags igen att rapportera från några händelserika sommarveckor både på och utanför padelbanan. Trots att padeln fyller en stor del av mitt liv, har sommarens häftigaste upplevelse varit familjens resa till Baku, Azerbajdzjan. Det var verkligen kontrasternas stad: Europa möter Asien, rikedom och fattigdom samt moderna och gamla byggnader. Syftet med vår resa var att se min bonusdotter, Rebecka Krüeger, tävla i stavhopp i Ungdoms-OS. I samband med tävlingarna såg vi många imponerande idrottsanläggningar och fina resultat av svenska idrottare, bland annat Rebecka som knep en bronsmedalj. Bäst av allt under resan var dock de vänliga Bakuinvånarna och mysiga gränder samt uteserveringar i Old Town. 

 

Väl hemma igen har det blivit mycket padel. Förutom egen träning och eget tävlande har jag varit i charmiga Segelstorp, utanför Båstad, och tränat andra vilket alltid är inspirerande. Framför allt är det kul att konstatera hur padel bidrar till socialt umgänge och att sporten verkligen är för alla.

När det gäller mitt eget padelspel kom årets första turneringsseger i Ystad Padel Opens A-klass tillsammans med junioren Smilla Lundgren, 18 år. Det var en speciell seger, eftersom jag både har varit Smillas första padeltränare och hennes lärare i skolan. Vi vann finalen med 6-2, 6-3 över min tidigare partner, Ann Roslund och Amanda Girdo 17 år, ännu en ung tjej som satsar på padel vilket är glädjande. 

Detta var årets andra utomhustävling och det är minst sagt annorlunda att spela padel utomhus. Eftersom vi har både sol och vind att tänka på gäller det att vara smart på banan. Inomhus kan man bedöma bollbanan tidigare och förbereda slaget, men utomhus gäller det att röra på fötterna för att hela tiden korrigera då vinden tar tag i bollen. En annan viktig del i spelet är att det krävs mer tålamod utomhus då det är svårare att vinna bollarna…inte alltid så lätt att acceptera och förhålla sig till. 

Efter Ystad reste jag vidare till Växjö för att tävla med min ordinarie partner, Emmie Ekdahl, på Svenska Padel Touren (SPT). I gruppspelsfinalen mötte vi mina träningskompisar från Malmö: Billie Gajic och Anna Åkerberg. Det blev mycket känslor och även lite ordväxlingar, som främst berodde på att vi hade synpunkter på Anna Åkerbergs serve. Vi uppfattade nämligen att hon ett antal gånger inte träffade serven under midjan. Padelförbundet hade denna gång ordnat en matchövervakare som fick tillkallas. I en match som tog ca 2 ½ timme vann vi till slut med 6-3 i tredje set.  Vi vann således gruppen och mötte i semifinalen Baharak Soleymani/Antonette Andersson. Tyvärr kom Emmie och jag inte upp på vår normala spelnivå och vi förlorade i två raka set. Baharak och Antonette vann sedan även finalen övertygande mot Sofia Arvidsson/Rebecca Nielsen med 6-3, 6-1. Grattis tjejer och bra lirat i helgen!

Nästa tävling för Emmie och mig blir SM i Helsingborg den 30 augusti-1 september. Efter denna tävling tas svenska landslaget, 8 spelare, ut till EM i Lissabon den 4-10 november och jag hoppas så klart att bli en av de utvalda.

Bästa padelhälsningar
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close