FotbollNyheter

Erik Pärsson redo lyfta Mjällby AIF

Erik Pärsson var med på Falkenbergs FF:s resa upp till Allsvenskan. Men i T-korsningen tog anfallaren vänster, och drog istället till Grekland. 
Ett halvår senare är 25-åringen tillbaka i svensk fotboll för att denna gång försöka göra Mjällby AIF en allsvensk klubb.
– Det är ju både deras tanke – och min 
tanke, säger Erik Pärsson.

Det har gått fort.
Erik Pärsson, 25, hann knappt av planet – knappt ur föräldrarnas bil – innan kontraktet med Mjällby AIF var påskrivet, första inhoppet gjort – och i detsamma första målet.
– Det var helt magiskt. Allt har gått så fort, som du säger. Och att då få inleda så här var… nä, helt magiskt, säger Erik Pärsson.
– Jag kom i onsdags, då tränade jag första gången. Tisdag natt kom jag till Köpenhamn, hämtades av mina föräldrar och åkte därefter till Mjällby och fixade med allt. Nä, det har varit en väldigt snabb process, och jag är väldigt tacksam över hur öppen min grekiska klubb har varit i detta, säger han.

“Väldigt snarlikt hur det var i Falkenberg”
Mjällby AIF är aktuell serieledare i Superettan efter segern mot GAIS.
Trots en knapp vecka i sin nya klubb ser Erik Pärsson positivt på lagets chanser att nå ett allsvenskt avancemang.
Och parallellerna till tidigare adressen Falkenbergs FF är svåra att inte ta till.
– Jo, men det är väldigt snarlikt hur det var i Falkenberg. Två små föreningar – gula tröjor, haha. Nä, men man är i bra form, i ett stim. Man har lite flax, och det måste man ha. Det har hänt ofta att man vinner med uddamålet, men till slut hänger turen med en, och dåd är det kanske inte tur längre.
Svårt för dig att bedöma med en vecka in, visst – men hur ser du på era möjligheter?
– Jag tror de är stora. Vi har många unga spelare som kan ta stora kliv.
Du som har erfarenhet – vad krävs för att ta sig upp till Allsvenskan?
– Att hela tiden ha fokus. Och inte komma i någon svacka. Man kan absolut förlora någon match, men det gäller att studsa tillbaka. För det är så många bra lag. det gäller att ta poängen som krävs, het enkelt.

Erik Pärsson under ett av sina få framträdanden i grekisk fotboll. Foto: Bildbyrån

Tung tid i Grekland
Erik Pärsson nådde närmast kultstatus i Landskrona BoIS, när han 2016 gjorde 17 mål på inte allt för många fler  matcher. Anfallaren fångade Falkenbergs FF:s intresse, och skrev på för klubben 2017. Två säsonger blev det i Halland, där sejouren kröntes med allsvenskt avancemang.
Utländskt intresse gjorde sig till känna, och kommande klubb blev OFI Crete – där en tuffare tid väntade.
– Tränaren, han som tog dit mig, lämnade ju efter ett kort tag. Och då var jag ju “hans värvning”. Och det var tufft. Men jag fick börja om, nya tränare, och det gick väl helt okej ett par matcher. Sen blev det tyngre.
Hur ser du på uppbrottet från klubben?
– Jag ser det som ett misslyckande, ja, men samtidigt känner jag att jag lärt mig väldigt mycket. Jag har fått testa mitt psyke oerhört mycket, fått känna på hur det är att vara utanför. Det är mycket som har stärkt mig. Jag är fortfarande jättenöjd att jag tog det valet, och jag tror jag hade ångrat mig om jag inte gjort det.
Känner du ånger över att det blev Grekland – med allt som skedde där – istället för en säsong i Allsvenskan md Falkenberg?
– Alltså, det är alltid lätt att vara efterklok. Men just när Crete kom på tal, så blev allt mer intressant: just att komma utomlands, få testa på hur det är i en annan miljö och så vidare. Ur den synvinkeln har allt varit jättebra. jag har fått testa mig själv i olika situationer.

Suget efter proffslivet intakt
För Erik Pärsson väntar nu en höst med Mjällby AIF och en kamp om allsvenskt avancemang. Samtidigt går det inte att ta miste på anfallaren hunger efter ett nytt äventyr utomlands.
– Det är min förhoppning. Det är nog alla fotbollsspelares dröm att spela utanför Sverige. Inget illa om Sverige, men det är tyvärr så. om du vill kunna göra det ekonomiskt för dig själv så är det utomlands du måste ta dig. Och i dagens fotboll handlar det väldigt mycket om pengar.
Fanns det andra klubbar än Mjällby med i bilden att gå till?
– Jag vågar inte svara på det, min agent kan det bättre. Men vi båda kände att det bästa för mig är att få spela – och Mjällby kändes helt rätt där. Och de la fram en plan som övertygade oss.
Hade du hoppats på en klubb i en högre division?
– Jag tror det är positivt att jag gått ner till Superettan igen. Alltså, jag vill spela i Allsvenskan och göra en säsong där för att ta ett ytterligare kliv.

 

Läs mer här! Förre BoIS-spelaren till grekisk klubb: “Kul att testa proffslivet”

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close