FotbollNyheter

Formstarkt Vittsjö att räkna med i år

Under fjolårssäsongen skrapade Vittsjö GIK ihop 26 poäng. Nu, med halva säsongen spelad, har man tagit 24 – och skuggar FC Rosengård i Damallsvenskans topp.
– Det är kontinuitet som ligger bakom det, absolut, säger lagets tränare, Stefan Ekstrand. 

Att Vittsjö GIK nämns som ett topplag i Damallsvenskan är nog ögonbrynshöjande för få. 2018 gav inte mycket att hoppas på för den oinsatte – men lagets tränare, Stefan Ekstrand, har si tydliga bild om vad framgångsreceptet innehåller.

– Det är kontinuitet. Vi har fått behålla i princip samma lag och arbeta ytterligare ett år med vår filosofi. Inga stora förändringar alls. Det är kontinuitet som ligger bakom det, absolut, säger han.

Som serietvåa får ni infinna er i att ha förhandstipsen på er sida i majoriteten av matcherna. Hur hanterar ni det?

– Det gör att vi kan fokusera på oss själva, på vårt spel. Det är såklart en liten omställning mot i fjol. Men vi är inte överraskade över att vi ligger där vi gör. det är hårt arbete som ligger bakom. Det ska vi fortsätta med.

I helgen väntar förra årets SM-guldvinnare, Piteå, i en av säsongens tuffaste bortamatcher. Ett rejält test värdigt en aktuell guldaspirant.

– De är väldigt välorganiserade, och väldigt trogna sin spelidé. De är det laget som vill få tryck och skapa fasta, där de är bra. Absolut är det en av årets tuffaste matcher. Men det ska bli kul och inspirerande. Vi har en god känsla i truppen.

Känner ni någon förvåning över ert aktuella tabelläge?

– Förvåning vet jag inte. Men det är klart att man är otroligt tillfreds med hur vi fått ihop det. Men vi vet att vi har stor potential i truppen och många spelare som är lojala mot vårt arbetssätt.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close