FotbollNyheter

Vejby går för tre poäng i seriefinalen mot Klippan

Lagen möttes i tidigare i våras, och Vejby IF knep då samtliga tre poäng. Nu hoppas lagets tränare att man kan upprepa scenariot i seriefinalen mot Klippan FF.
– Vi åker inte dit för att fega, säger Vejby-tränaren Magnus Arvidsson. 

Två poäng skiljer lagen åt inför onsdagens glödheta seriefinal. Trots att Vejby agerar bortalag är Magnus Arvidssons inställning klar.

– Vi går för tre poäng, som alltid. Vi kommer inte åka dit och fega på något sätt. Det är en viktig match för oss, helt klart, säger Arvidsson.

Vejbys tränare, Magnus Arvidsson, är tydlig med hur många poäng han vill se sitt lag ta i seriefinalen. Foto: Bildbyrån

Vilka är Klippans styrkor, och hur ska ni hantera dessa?

– Deras styrkor är framförallt framåt. två ganska tunga forward som är duktiga på att suga fast bollen. Sen tycker jag de har bra kantspelare också, som slår många inlägg.

Status på er efter uppehållet?

– Den är bra, tycker jag. Vi har ett par spelare tillbaka efter avstängning. Annars inga skador eller bortfall alls.

Vejby har ännu inte förlorat i seriespelet denna säsong. Stor orsak till detta är det ramstarka försvar man lyckats sätta.

– Ja, vi är väldigt trygga bakåt. Det hoppas vi kunna bygga vidare på. Sen vill jag också berömma vårt anfallsspel. Det vi ska klara av är balansen, för vi går med många spelare offensivt, men det ska man kunna hantera också. Mot ett lag mot Klippan kommer det bli viktigt att tänka på.

Magnus Arvidsson fortsätter.

– Framför allt så har vi släppt in mål på fasta situationer, och behöver vi såklart få bukt med på något sätt. Men är jag väldigt positiv till hur det har sett ut för oss i det stora hela.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close