FotbollKristianstads DFFNyheter

KDFF-tränaren: ”Tänker noll på tabellen”

Kristianstads DFF äntrade höstsäsongen med uttalade mål och förväntade tabellplaceringar. En inställning man nu valt att revidera till förmån för den enskilda prestationen.
– Vi tar en match i taget nu, den gamla klyschan, säger lagets tränare, Elisabet Gunnarsdóttir. 

Under onsdagskvällen väntar möte med Växjö DFF. Ett lag som skuggar KDFF i tabellen.
Vid seger har KDFF möjlighet att rycka från lagen under och närma sig de ovanför. En potentiellt säsongsdefinierande match att vänta – men KDFF:s tränare, Elisabet Gunnarsdóttir, skriver inte under på det.

– Ska jag vara riktigt ärlig så vi väldigt lite fokus på det. Jag tror vi gjorde fel i början på hösten, när vi pratade mycket om resultat och mål om att hänga med i toppen. Nu har vi väldigt stort fokus på prestationen för dagen, på det vi kan påverka. Vi tar en match i taget – den gamla klyschan, och tänker noll på tabellen, säger KDFF-tränaren.

– Jag tror det kommer bli en väldigt tuff match. De har gjort det bra på slutet. Men oavsett är vi förberedda på det, och jag tycker att vi gjort det bra också. Det är på vår hemmaplan, och där vill vi ta tre poäng, tillägger Gunnarsdóttir.

Växjö har nyligen tappat sin viktiga spelare, Anna Anvegård, till FC Rosengård. Ett tapp som Gunnarsdóttir tror kommer stärka smålänningarnas kollektiv.

– Ja, jag tror det kommer göra dem till ett bättre kollektiv. Och just en sån här första match efter att hon lämnat, så tror jag de vill visa att de är mer än en spelare.

Gunnarsdóttir fortsätter.

– Jag tycker man kan se det, att de under den senaste tiden spelat mer som ett kollektiv. De anfaller och försvarar med många spelare. Innan var det kanske lite mycket som kretsade runt Anna, kan jag tycka, men jag tycker inte det sett så ut på slutet. De har några nya spelare som ser riktigt bra ut.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close