FotbollLB07Nyheter

LB07 hoppas derby-skrälla på nytt

Det bjuds upp till Malmöderby under onsdagskvällen när FC Rosengård gästas av LB07. När lagen möttes i våras tog LB07 en stark seger. Kan kvällens bortalag skrälla på nytt?

Det hoppas i alla fall LB07:s tränare, Renée Slegers, som gör sitt andra Maömöderby – och därmed innehar ett hundraprocentigt facit.

– Jag hoppas såklart på det. Det var en häftig upplevelse när vi vann i våras, säger Renée Slegers.

Men LB07:s tränare har stor respekt för kvällens derbymotståndare, FC Rosengård.

– Det kommer bli en väldigt tuff match. Rosengård har ett jättebra lag och är ett supertufft motstånd. Men jag hoppas det ger oss motivation och energi till att vara på tårna lite extra.

LB07 kommer från ett par tunga förluster där man släppt in en del mål. Något man har i åtanke när det stundar möte med ett offensivt starkt FC Rosengård.

– Det är klart att det blir extra fokus på försvarsspelet, så blir det alltid för oss. Ser man till deras offensiv, hur de vill föra spelet, så gäller det att vi är välorganiserade defensivt.

Klyschan lyder att derbyn är enskilda matcher där allt kan hända. Är det något ni tar med er in i mötet?

– Det tror jag. Det här är en speciell match. Vi vet att pressen är större på dem än på oss, just med tanke på hur det slutade sist. Men det har såklart gjort att de är supertaggade inför matchen.

Hur är det att spela delta i derbyn?

– Det är en häftig stämning. Många fans från båda lagen brukar dyka upp. Det känns nog extra för de tjejer som är från Malmö. Nä, det kommer bli jättekul, avslutar LB07:s tränare Renée Slegers.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close