FC RosengårdFotbollLB07Nyheter

Rosengård tog revansch på LB07 i derbyt

LB07 stod som segrare i vårderbyt. Men ett offensivt starkt FC Rosengård visade klass och avgjorde matchen i den andra halvleken – där nyförvärvet Anna Anvegård blev en av målskyttarna i FCR:s 3-0-seger. 

“Derbyn är säregna matcher”, brukar det heta. Ikväll var det LB07:s möjlighet till en ny derbyskräll – när såväl tabell som form låg dem i lä.

Matchen inleddes i ett rasande tempo, vilket hemmalaget FC Rosengård såg till att diktera. En stolpträff från Lisa-Marie Utland fick publiken med på noterna.
LB07 fick med tärande regelbundenhet se till att freda sitt mål från FCR:s offensiva angrepp, och LB07:s målvakt, Chandra Bednar, tvingades till kvalificerade räddningar.

Och LB07:s tränare, Renée Slegers, var inte sen med att hylla sin sista utpost, Bednar.

– Hon var verkligen jättebra. Hon spelade sin första match, och skulle komma in med energi och organisera laget. Hon var fantastiskt bra idag, sa Renée Slegers.

Trots en massiv dominans – i såväl bollinnehav som antalet skapade målchanser – från FCR lyckades LB07 rida ut den första halvleken med målnollan bakåt intakt. Dock till största del på grund av Rosengårds ineffektivitet.

Knappa sex minuter in i den andra halvleken skulle dock LB07:s försvarsmur rivas. En inåtskruvad frispark nådde Lisa-Marie Utland, som kunde stöta in bollen. Förlösande suck svepte över Malmö IP. Tungt för LB07, som nu tvingades revidera sin tidigare defensiva matchplan.

– Vi fick göra några justeringar, för att komma framåt mer. Vi ville hålla oss kvar i matchen längre, så det var synd att vi släppte in målet, sa LB07-tränaren.

Men LB07 hade förtvivlat svårt att skapa något framåt. Då man mer eller mindre låg under konstant press från Rosengård var det få spelare som orkade upp i bortalagets sporadiska attacker.
Samtidigt vägrade Rosengård släppa på gasen. I mitten av den andra halvleken byttes nyförvärvet Anna Anvegård in – en fingervisning om deras offensiva kraft.

Drömdebut för Rosengårds nyförvärv, Anna Anvegård, som nätade i sitt inhopp. Foto: Bildbyrån

Och i den 84:e matchminuten punkterade Sofie Svava tillställningen med sitt 2-0-mål. Kort före slutet såg Anna Anvegård till att presentera sig för sin nya publik med att fastställa slutresultatet, 3-0.

– Vi visste vad vi hade att förvänta oss. Rosengård är ett topplag och är väldigt starka, individuellt och som lag, i alla faser av spelet. Vi var väl förberedda, men vår press i den första halvleken funkade inte alls. Och vi är besvikna över att släppa in två mål på fasta situationer, för det hade vi pratat om innan, säger Renée Slegers efteråt.

Segern gör att FC Rosengård ökar sitt avstånd till jagande Vittsjö GIK, som kryssade under kvällen. LB07 har det fortsatt tungt i botten – och får gräma sig åt att bottenkonkurrenten Kungsbacka tog säsongens första seger ikväll.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close