FotbollLunds BKMalmö FFNyheter

Noel Hansson från MFF:s P19 förstärker Lunds BK-försvaret

Lunds BK har gjort klart med mittbacken Noel Hansson från MFF:s P19.

– Han var inte spelklar i onsdagens cupmatch mot Varbergs BoIS, men blir det till nästa omgång i serien. Sedan är det upp till vår tränare Jack Majgaard Jensen att avgöra hur snabbt han vill använda sig av honom. Noel är redan rätt bekant med vårt spel eftersom han tränat med oss den senaste månaden, säger Lunds BK:s sportchef Bosse Cronqvist.

19-årige Noel Hansson kom till MFF som 13-åring från Klågerups GIF. Han är stor, nickstark och har bra passningsfötter.

– Omställningen från P19 till seniorfotboll i division 1 är stor, men Noel har goda förutsättningar. Han spelade dessutom samtliga U21-matcher med MFF i våras, säger Bosse Cronqvist.

Att Noel Hansson skulle lämna MFF har varit klart sedan länge. Han var en av de sju spelarna födda -00 som fick beskedet att de inte blev erbjudna kontrakt nästa år.

Lunds BK ligger näst sist i division 1 södra, men har vunnit de två senaste matcherna och gjorde en stark insats mot Varbergs BoIS i cupen. Det blev förlust med 0-1 mot topplaget i Superettan.

Några spelare har LBK heller inte tappat under sommaren. David Sax tränade med IFK Malmö, men övergången blev aldrig av.

– Han har fått en hel del speltid på sistone och vi ville gärna ha kvar alla, både talangerna och de etablerade. Tyvärr har vi haft en del skador, men både Geronimo Balint och Martin Johansson var med i cupen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close