IshockeyNyheterRedhawks

Redhawks segrare i säsongsöppningen

Malmö Redhawks inledde säsongen under kvällen, när man hemmaslog HV71 med 4-1.
– De var sugna på att spela – ville visa sin bästa sida, sa Malmö Redhawks tränare, Peter Andersson, efteråt. 

Samtliga nyförvärv fick via upp sig för hemmapubliken. Och förväntan fanns på de offensiva.
Men i Malmö Redhawks var det veteranerna som glänste i en annars opolerad säsongspremiär.

Säsongens första (tränings)match
Malmö Isstadion var skådeplats för Malmö Redhawks som öppnade säsongen mot HV71. Och kvalitén var därefter. Såväl tempo som tajming och passningsprocent präglades av hur kort gången säsongen ännu är.

Malmö Redhawks var kvicka ur startblocken och satte direkt högt tempo. Man fick flertalet powerplay med sig – där ett renderade i mål. Backen Marcus Björk klev fram och tryckte in pucken i nät efter knappa två minuter in.
HV71 kvittera i den andra perioden – ironiskt nog kom även detta mål till när Redhawks var i numerärt överläge.
Men Malmö ville inte vara sämre. I regi av Niklas Arell skulle hemmalaget återta ledningen, efter att backen drivit upp, dragit målvakten och lagt pucken högt.

2-1 stod sig till matchens slutskede och dramatik os av bubblade upp. Men när HV71 tog ut målvakten stack Redhawks upp och gjorde dubbla mål i tom bur. Först Henrik Hetta och efter honom Emil Sylvegård fick taket att lyfta i Malmö Isstadion, när duon fastställde slutresultatet; 4-1.

Peter Andersson var nöjd med hur han tog sig an matchen – men påvisade ett ännu oslipat powerplay. Foto: Bildbyrån

Malmö Redhawks tränare, Peter Andersson, var nöjd med vad han fått se från sitt lag.
– Jag tycker vi fick se några kvitton på vad vi tränat på. De vi tränat på försökte vi göra på match, med skaplig framgång. Jag tyckte vi kontrollerade matchen på ett bra sätt.
Vad det de lag du vill se som vi såg idag?
– Vi har en hel del kvar att jobba med, men just den här intensiva åkviljan, som vi hade idag, den gillar jag att se. Så vill vi spela.

HV71 hade en match i benen sedan tidigare. Ett bra motstånd att inleda mot, hade Peter Andersson uttryckt inför matchen.
– Jag vill gärna tro att det var bra. Har man spelat en match redan så brukar man vilja bli bättre efter det. Jag tyckte vi svarade upp på det på ett bra sätt.
Ni såg starka ut inledningsvis.
– Ja, de var sugna på att spela. Alla ville visa upp sig från sin bästa sida, och det är ingen som faller ur ramen, tycker jag. Alla gör det vi förväntar oss.

Niklas Arell visade känsliga handleder vid sitt 2-1-mål. Foto: Bildbyrån

Backarna klev fram i målprotokollet
Redhawks var starka offensivt. Men där var det de defensiva spelarna som klev fram. Först Marcus Björk, som tryckte in sin egen retur i ett av den första periodens powerplay. I mittperioden var det Niklas Arells tur att noteras i protokollet. Hans dragning upp i nättaket återgav hemmalaget ledningen i mittperioden – i boxplay denna gång.
– Det kändes bra, alltid kul att starta med en seger, sa Niklas Arell efteråt.
– Jag tyckte det såg bättre ut spelmässigt än vad man kan tro innan en sån här match. Det var många som försökte och ville spela hockey, sa Arell.
Hur motiverad är man inför en träningsmatch?
– Nä, men det är alltid kul. Det är matcher man vill spela, och första matchen är alltid rolig. Jag tror inte det var svårt för någon att motivera sig. Det är alltid viktigt att vinna, så får man in den där vinnarkulturen.
Hur  kändes det för egen del?
– Helt okej. Försöker komma i form, börja enkelt. Och sen att man kan följa med och sätta en kasse, det är bara att passa på när lägena ges. Det kommer nog inte komma så många gånger igen att få ett sånt läge.

Mål, ja – men ineffektivt powerplay lös igenom
Marcus Björk gav Redhawks ledningen efter att han hållit sig framme i powerplay. Visst, det är inte i varje match som ett lag kan tillskansa sig ett powerplay-mål – men ikväll kunde det ha blivit fler. Redhawks gavs chans, på chans till numerärt överläge, och skapade i dem mängder med chanser. Men procentuellt sett var utdelningen på tok för låg sett till antalet avslut.
– Vi har tränat tio minuter på powerplay. Det är klart att vi har mycket att jobba på där framöver. Och det kommer vi lägga tid och försöka bli bättre på. Ju längre fram vi kommer… då blir det mycket powerplay och boxplay, var Peter Anderssons ord om de numerärt varierande spelformerna.

Malmö Redhawks inledande startuppställning
69 Alsenfelt (31 Volden)
73 Ollas Mattsson – 14 Lerby
3 Setkov – 44 Jensen Aabo
16 Lassen- 50 Ekberg
7 Björk – 42 Arell
22 Bryggman – 63 Händemark – 9 Storm
20 Hetta – 40 Jensen – 72 Meyer
17 Görtz – 67 Komarek – 51 Sylvegård
24 Molin – 23 Forsberg – 8 Olofsson
15 Wemmenborn

Samtliga av säsongens nyförvärv figurerade i Peter Anderssons säsongsöppnande matchtrupp. Saknades gjorde Linus Cronholm och Carl Persson.

Målskyttar
Marcus Björk, Niklas Arell, Henrik Hetta, Emil Sylvegård

Publik: 1285

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close