BK OlympicFotbollNyheter

Filip Bohman redo bli matchhjälte på nytt

Filip Bohman blev BK Olympics segerskytt senast, när man besegrade Ängelholms FF i den uppsnackade seriefinalen.
I helgen väntar Hittarps IK – och en ny möjlighet till hjältestatus.  

– Det var såklart jätteskönt att vinna. Alla var jätteglada – vi var nöjda, såklart. Men det går inte att vara nöjda över den matchen längre, det gäller att fortsätta ätna framåt, säger Filip Bohman.

– Såklart var det kul att få avgöra en sån speciell match, som är så pass viktig, tillägger han.

Anfallaren Filip Bohman kommer från en vår av frekvent målskytte i division fem-laget Skurups AIF. Och målformen har hållit i sig sedan flytten till BK Olympic. Sex mål har 22-åringen mäktat med på knappa nio matcher.

– Jag känner att jag är i bra form, både jag och laget. Det känns bra i kroppen, den är i toppform.

Division fem har blivit två – men Filip Bohmans starka målfacit är intakt. Foto: Avdo Bilkanovic

Är du förvånad över hur bra det gått, med tanke på det stora kliv du tagit?

– Ja, visst, det är ett stort kliv, men det har känts jävligt bra. Det är ett jättehärligt gäng i Olympic som har tagit hand om mig direkt. Jag kom in lätt i tempot. Jag är kanske förvånad över att det gått så pass bra som det gjort. Men samtidigt visste jag om att jag skulle klara tempot, säger Filip Bohman.

Nu väntar Hittarps IK Filip Bohman och hans Olympic. För anfallaren, som anslöt under pågående säsong, blir det första första mötet med den nordvästligt belägna klubben. Men matchen ser han inte som mindre viktig för det.

– Ja, nu har vi allting i egna hände. Vi ska vinna serien, så är det bara. Vi har en väldigt bra trupp, alla jobbar för varandra. Så vi får se hur det blir, avslutar anfallaren.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close