MotorNyheter

Nürburgring nästa för Jimmy Eriksson

Bara några dagar efter den senaste sammandrabbningen på Zandvoort väntar nu nästa utmaning för Jimmy Eriksson i ADAC GT Masters. Helgens tävling avgörs på anrika Nürburgring i de tyska Eifelbergen, där den femte av totalt sju deltävlingar står i centrum.

Eriksson tog den här gången banan i besittning redan under torsdagen för en dags förberedande tester i den Zakspeed-drivna Mercedes-AMG GT3 han delar med holländaren Jeroen Bleekemolen. Därefter utspelar sig det ordinarie tävlingsprogrammet, med fri träning på fredagen följt av dubbla uppsättningar kval och race på lördagen och söndagen.

– Det är några intensiva dagar i mästerskapet just nu, men det tycker jag bara känns skönt efter det långa sommaruppehållet vi hade. Vi behöver jobba på i första hand vår kval-setup, och det är där vårt stora fokus kommer att ligga. Vi vet att vi har bra fart i racen, men vi behöver starta längre fram om vi ska kunna dra nytta av det, säger Jimmy Eriksson ett pressutskick.

Under förra årets ADAC GT Masters-arrangemang på Nürburgring lyckades Mercedes-teamen bra. Zakspeeds ena bil var topp tio i båda racen – en stark bedrift i ett av Europas tuffaste och största GT-mästerskap med över 30 bilar till start – medan systerstallet HTP vann ett av racen och blev tvåa i det andra.

– Nürburgring är en teknisk bana som passade Mercedes-bilen bra förra året, Det finns aldrig några garantier för att det ska se likadant ut i år, men förutsättningarna borde vara goda. Jag ser fram emot helgen och, återigen, att försöka förbättra våra kval så mycket som möjligt.

Foto: Jimmy Eriksson Racing

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters | Rd. 5
 Nürburgring
 (Tyskland)

Fredag 16 augusti
Fri träning 1: 10.50-11.40
Fri träning 2: 16.05-17.05

Lördag 17 augusti
Kval 1: 09.25-09.55
Race 1: 14.45-15.45

Söndag 18 augusti
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.05-14.05

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close