IBK LundInnebandyNyheter

Nyförvärv till IBK Lund från seriekollega

IBK Lund dam Elit presenterade under torsdagen sitt senaste nyförvärv. Från seriekollegan Lindome IBK hämtar man in backen Denise Vidén. Vidén har tre säsonger bakom sig i Allsvenskan med Mölndalslaget. Kontraktet är skrivet över två säonger.

– Av det vi har sett hittills så är det en perfekt match för vår trupp. En snabb och stark back med bra klubbteknik. Hon höjer verkligen backbesättningen ytterligare en nivå. Detta i kombination med en bra personlighet och vilja som vi värderar väldigt högt, säger Ludvig Nilsson från Sportgruppen och fortsätter:

– Ska bli väldigt intressant att se Denise komma in i laget och anpassa sig till vårt spel. Då har vi en back av hög klass.

Även ledarstaben ser lagets nya tillskott som en viktig del av den unga trupp man nu ska forma.

– Vi är glada att ha fått möjligheten att värva Denise. Det är en stabil back med en personlighet som jag tycker passar bra in i gruppen – med en aura av seriositet och glädje. Hon har bra vitsord från tidigare tränare som vi känner hon lever upp till, menar huvudtränare Johan Gustafson och fortsätter:

– Trygg med boll och vågar spela i de flesta situationerna. Spännande värvning som vi tror mycket på redan nu, men som vi vet har potential att bli ännu bättre.”

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close