FotbollMalmö FFNyheter

Det kan bli debut direkt för Felix Beijmo – fyra man saknas i MFF

Fyra spelare saknas i MFF-truppen mot Falkenbergs FF. Tillkommer gör nyförvärvet Felix Beijmo, som kan få spela direkt.

– Han är med i matchtruppen. Idag hade vi ett matchförberedande pass. Vi körde dessutom ett pass med U19-laget igår där han var med och då tränade vi på ett par grundläggande saker för att få honom familjär med hur vi spelar och idag pratade vi igenom vissa saker. Felix är definitivt tillgänglig, men jag är inte säker på om jag ska starta honom eller inte. Jag får först stämma av hur han själv känner. Men givetvis har han kommit hit för att hjälpa oss och göra det genom att spela. Det vi måste väga in är när det är rätt tid att släppa loss honom och när han är tillräckligt förberedd, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Spelarna som saknas är skadade Marcus Antonsson och Jo Inge Berget plus avstängda Oscar Lewicki och Franz Brorsson. Antonsson jobbar rehabteamet med att få klar redan till torsdag. Berget kan ta längre tid.

Oscar Lewicki har varit en av MFF:s viktigaste spelare, men Rösler betonade dels att man får räkna med avstängningar, dels att det ändå kunde varit tid att vila honom.

– Avstängningar kommer. Oscar Lewicki har sett till hel säsongen varit en topp-spelare för oss, en topp topp topp-spelare. Men till slut måste vi ge honom lite vila. Tillsammans med Johan Dahlin har han spelat flest minuter av alla. Nu får han den vilan på grund av de gula korten och vi har starka mittfältare tillgängliga. Dessutom är Arnor Traustason tillbaka.

Falkenbergs FF har hittat formen och har två oavgjorda och en vinst på de tre senaste matcherna.

– Jag gillar verkligen Falkenbergs FF. De vågar mycket och är flexibla i sitt spel. De har inte bara en dimension. De kan spela på flera olika vis, de är bra och äventyrliga på fasta situationer, de har god moral. Vi måste ha en god press mot dem och vara effektiva. Jag är rätt säker på att chanserna kommer, men då måste vi utnyttja dem, säger Uwe Rösler och slår fast att MFF just nu enbart har fokus på den matchen.

Inte på det som varit eller ska komma.

– Förberedelserna startade omedelbart efter matchen mot Zrinjski. När matcherna kommer så här tätt är det extra viktigt att bara ta en match i taget.

Är det enklare att göra det med många rutinerade spelare i laget?

– Jag tror det! När man får till den rätta mixen mellan att spela och vila dem. För några är det fysiskt inte möjligt att spela hela tiden. Men får vi rätt på den balansen är det en stor fördel att ha en rutinerad grupp med spelare för de vet hur viktigt det är att bocka av en match i taget, bra eller dålig, och gå vidare.

I en period av tätt matchande kommer nu tre hemmamatcher på en vecka. Är det en fördel och i så fall hur stor?

– Efter uppehållet och Europamatcherna startade har vi inte haft ett schema som varit vänligt mot oss. Vi spelade borta mot AIK, sedan Djurgården borta och hade en verkligt jobbig bortaresa till Östersund. Och vi hade även Häcken borta. Flera av matcherna var dessutom på ett annat underlag. Därför tror och hoppas jag att hemmamatcherna kommer att vara till vår fördel. Det gäller att utnyttja den fördelen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close