IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund plockar in schweizisk målvakt

I ett pressmeddelande meddelar IBK Lund att man skrivit ett avtal med den schweiziska landslagsmeriterade målvakten Jana Schejk, 20. 

Jana Schenk kommer senast från spel med UH Red Lions Frauenfeld i den schweiziska högstaligan NLA. 20-åringen har flera U19-landslagsuppdrag för Schweiz på sitt CV, däribland Euro Floorball Tour 2016.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

– Det kom lite som en överraskning när Jana hörde av sig till oss. Hon väljer att flytta till Sverige för att utvecklas som spelare i Allsvenskan. En oerhört seriös målvakt som under varje träning gör sitt yttersta för att utmana och utveckla sig själv, säger Ludvig Nilsson från Sportgruppen till klubbens hemsida.

– En ung målvakt som kommer bidra till en starkare konkurrens och utvecklingsmöjlighet för Jana, Sara och Emilia, där samtliga tre ska hjälpa varandra att bli ännu bättre, fortsätter han.

Ledarstaben är inte sena med att berömma Schenks seriositet och målmedvetenhet. Hon beskrivs som en aktiv målvakt med ett väldigt bra utkast.

– Om man flyttar från sitt hemland till ett annat land för att följa sin dröm om att bli bättre på innebandy, så har man en seriositet och målmedvetenhet utöver det vanliga, menar huvudtränare Johan Gustafson och fortsätter:

– Jana har erfarenhet från U19-landslaget i ett starkt framåtgående land. Även om hon inte är stor till växten så kompenserar det med att vara enormt aktiv i målet. En flexibel målvakt med ett bra utkast, hon kommer komplettera vår målvaktsuppsättning bra.

 

Artikelbild: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close