FotbollLB07Nyheter

LB07 gästar formsvagt Södra Sandby

LB07 står mellan möten med seriens på pappret svagaste lag. 
Tränaren Tommy Ringblom betonar vikten av fortsatt hunger – men är nöjd med vad han fick se senast.
– Kan vara så att vi är på rätt väg, säger han. 

Senast mötte LB07 bottenlaget Kvarnby IK. Matchen slutade med knapp seger, 3-2, för LB07 – när man tvingades hämta upp ett tvåmålsunderläge – men sett till spelbilden kunde resultatet kommit att bli helt annorlunda.

– Det var en märklig match, för jag tyckte vi spelade bättre än vad vi gjort på länge, och vi skapade otroligt många målchanser. Sen när vi inte fick in bollen så blev vi kanske övermodiga, och till slut straffade med två bollar bakåt. Men vi sa i halvtid att vi skulle vinna matchen, och sen gick vi ut och gjorde det. Man ska inte titta för mycket på resultatet, för det kunde bli något helt annat, säger Tommy Ringblom.

– Det var närmare 10-2 än 3-2, tilläger LB07-tränaren.

Under söndagen väntar nästjumbon Södra Sandby på bortaplan.

– Jag har jättestor respekt för dem. Vi tar den som alla andra matcher. Jag var och såg en av deras matcher och blev jätteimponerad. Och när vi mötte dem tyckte jag de spelade rätt så bra också.

Du har önskat mer i ert spel med boll – vart är ni på väg där?

– Jag tycker vi spelade en trevlig och resultatinriktad fotboll mot Kvarnby. Vi skapar otroligt många målchanser och styr det mesta av spelet. Så sett till den matchen är det ett steg i rätt riktning. Men vi vill alltid göra det bättre. Det finns saker till den här matchen som vi vill göra bättre.

Så du tycker ni är på rätt väg?

– Om man bedömer efter matchen mot Kvarnby så tycker jag det, ja. Fortsätter det mot Södra Sandby så är vi på rätt väg, annars är vi inte det, avslutar Tommy Ringblom.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close