FotbollLB07Nyheter

Ångestmöte med bottenkollegan för LB07

LB07 har skrapat ihop fyra poäng på 13 matcher. Samma facit innehar Kungsbacka – som LB07 möter under tisdagen i ett på rejält ångestmöte.
– Alla vet hur viktig matchen är, säger LB07:s tränare, Renée Slegers. 

Med nio matcher kvar återstående börjar poängen att spela om sina. Så många fler möjligheter till avancemang i den damallsvenska tabellen kommer inte att ges.
På pappret finns det ingen större chans för LB07 att plocka poäng än mot kommande motståndaren Kungsbacka.

– Vi har faktiskt inte pratat så mycket om hur viktig den är – för alla vet hur viktig matchen är. Vi behöver inte lägga extra press på oss själva. Vi har mest fokuserat på vårt spel, tränat hårt och försökt få alla att bl hundra procent till tisdag, säger LB07:s tränare, Renée Slegers.

Kan det vara farligt att just lyfta hur viktig en match av dennas slag är?

– Farligt vet jag inte. Men det funkar på olika sätt för olika lag, tror jag. Det beror på personligheterna i laget. För oss funkar det bra att fokusera på prestationen, för jag vet att alla vet hur viktig denna match är.

Olikt de flesta andra matcher kommer LB07 krävas på förmågan att jaga ledningsmål och diktera spelbilden. En omställning från matchen senast, då man mötte serieledande FC Rosengård.

– Nä, men det är inga problem. Vi kunde ändå plocka en del bra grejer från matchen mot Rosengård. Jag tycker att vi, i vissa faser, gör bra saker, och dem har vi pratat om. Resultatet tar vi inte med oss, men delar av prestationen tar vi verkligen med oss.

Renée Slegers fortsätter.

–  Det var positivt för oss att få en match i så högt tempo som det var mot Rosengård – då tvingas vi göra snabba handlingar ute på plan. Det kommer vi också behöva göra mot Kungsbacka. Även fast man inte behöver det på samma sätt, så kommer det krävas för att vi ska vinna matchen.

Vad vet du om Kungsbackas styrkor, och hur ska ni hota defensiv?

– De jobbar hårt och har många fysiskt starka spelare. De är disciplinerade, men vi vet också att de kan släppa ytor, och de jobbar inte alltid tillsammans. Vi vet att det kan uppstå ytor som vi kan hota i.

Kan man vänta sig några förändringar i startelvan gentemot matchen mot Rosengård?

– Nej. I stort sett alla är friska. Elisa Lang-Nilsson är på väg tillbaka. Förhoppningsvis kan hon vara med redan på tisdag, vilket är jättepositivt för oss, säger LB07-tränaren.

 

Artikelbild: Niclas Jönsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close