MotorNyheter

Bästa resultatet hittills för William Nilsson i V8 Thunder Cars

I helgens deltävling på Gelleråsen slutade racing-debutanten William Nilsson på en fjärdeplats i det första racet. Han fick sedan bryta race 2 på grund av tekniska problem.
– Efter helgen är känslan att jag börjar kunna fightas om pallplatserna. Det känns riktigt roligt, säger 19-åringen i ett pressutskick.

Den fjärde deltävlingen av V8 Thunder Cars kördes under helgen på Gelleråsen och för skånske William Nilsson blev det en helg med mixande resultat.

– Det har gått mycket upp och ner i helgen, samtidigt som jag hela tiden gör stora framsteg i bilen. Jag börjar ha samma fart som de i toppen och har lärt mig hantera bilen. Samtidigt har jag väldigt bra mekaniker i Memphis Racing, som har mycket erfarenhet av sporten och som gärna vägleder mig, det är jag riktigt tacksam över. Jag gick in i säsongen med huvudmålet att skaffa erfarenhet i V8 Thunder Cars och efter helgen är känslan att jag börjar kunna fightas om pallplatserna. Det känns riktigt roligt, säger William Nilsson.

Under kvalet var Nilsson uppe och nosade på en tredjetid, men passerades på de sista varven och slutade istället sexa. Under race 1 öste regnet ner och för 19-åringen, som gör sin debutsäsong i bilen, var det hans första deltävling på blött underlag. Trots det gasade han hem en fjärdeplats i racet, vilket är hans bästa resultat hittills.

– Eftersom det var första gången någonsin i bilen på vått underlag så var det lite nervöst. I början såg jag nästan ingenting i regnet. Eftersom bilen har helt öppna sidorutor slog det in regn över mig och blev imma över hela framrutan. Sånt händer ju inte i rallycross, så det var en ny upplevelse, säger han med ett skratt.

Samtidigt som flera andra bilar passerade Nilsson försökte han lokalisera olika landmärken och på så sätt navigera sig längst med banan.

– Min inställning var att försöka ta det lugnt, köra smart och låta de andra förarna stå för misstagen. Det funkade. Jag hittade farten och kunde köra upp mig till en fjärdeplats. Med tanke på alla omständigheterna så är jag jättenöjd med det resultatet.

Det andra racet slutade inte lika bra. Nilsson startade från sjättespår, men var femma iväg i starten och tog en av de snabbaste varvtiderna. Men efter några varv började cylindern på bilen lägga av och ytterligare några varv senare gick drivlinan sönder.

– Jag blev såklart tvungen att bryta. Trist, men det är inte så mycket jag kan påverka kring det så istället kommer jag fokusera på min fart och min utveckling.

Nästa deltävlingen av V8 Thunder Cars körs på den danska banan Jyllandsringen, och liksom samtliga banor i mästerskapet är den också helt ny för Nilsson.

– Då är jag riktigt sugen på att få kliva upp på pallen. Det är helt klart mitt nästa mål i den här klassen och något jag kommer kämpa stenhårt för.

Foto: Nisse Nilsson/Memphis Racing

V8 Thunder Cars
3-4 maj: Ring Knutstorp
1-2 juni: Anderstorp
13-14 juli: Falkenberg
17-18 augusti: Gelleråsen
6-8 september: Jyllandsringen
4-5 oktober: Mantorp Park

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close