MotorNyheter

Seger för Tobias Brink i Kanonloppet

Deltävling nummer fem i TCR Scandinavia 2019 avslutades på bästa sätt för Brink Motorsport genom en seger i andra heatet för Tobias Brink.

– Otroligt skönt att få avsluta helgen på topp och ta med en massa väldigt värdefulla poäng hem, säger Tobias som avancerar till andra plats i mästerskapet efter segern och en femteplats i första racet.

Stallkamraten Andreas Wernersson hade ett motigt kval och fick starta sjua i helgens båda race. I första blev det en tionde plats efter tuffa fajter med tidstillägg som följd och i andra blev det en fjärdeplats vilket placerar honom precis bakom Tobias i mästerskapsställningen.

– Vi hade det tufft med Audin under regnet på kvalet igår men idag funkar både bilen och körningen bättre vilket räddade några poäng. Jag ser redan framåt emot Jylland vilket jag tror blir en tävling som kommer passa mig bra, är Andreas summering av helgen.

Teamets utvecklingsförare, Hannes Morin, tog sig framåt i båda racen från sin nionde startposition och säkrade två sjundeplatser samt en massa värdefulla erfarenheter.

– Vi har haft ett enormt stöd från alla gäster som varit på plats under helgen från Team Ramudden med flera av våra sponsorer, efter en tung kvaldag var det riktigt gött med all denna positiva energi i ryggen, inflikar teamchef Ted Brink.

Nästa tävling avgörs på Danska Jyllandsringen den 7-8 september.

Foto: Anders Helgesson

Förarmästerskapet
1 – Robert Dahlgren – PWR Racing – Cupra TCR – 176
2 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 161
3 – Andreas Wernersson – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 158
4 – Andreas Ahlberg – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 152
5 – Mattias Andersson – Honda Racing Sweden – Honda Civic Type R FK2 TCR – 127
6 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – PWR Racing – Cupra TCR – 125

 

Teammästerskapet
1 – Brink Motorsport – 321
2 – PWR Racing – SEAT Dealer Team – 302
3 – Micke Kågered Racing – 204
4 – Honda Racing Sweden – 129
5 – Experion Racing – 32

Relaterade artiklar

Back to top button
Close