skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki: Zrinjski gav oss en bra erfarenhet av att börja hemma

Mot Falkenbergs FF stod den multikompetente evighetsmaskinen Oscar Lewicki över. Han var avstängd på grund av tre gula kort. Men till torsdagens Play Off-match mot Bnei Yehuda är han med i leken igen.

– Klart att man  alltid vill spela, men det var ju en rätt bra match att sitta på läkaren, Jag tror att de hade ett enda farligt läge på hela matchen och det var hur lugnt som helst, säger han.

– Många övertygade. Gall som inte har spelat så mycket gjorde en riktigt fin insats och nu är Arnor tillbaka också.

Vad tänkte du om 3-4-3?

– Det såg bra ut och för min del kan jag ju spela på många olika positioner. I och med att vi inte hade tränat så mycket med den formationen såg det till och med riktigt bra ut.

Inför matchen mot Bnei Yeuhuda betonar Oscar Lewicki att man fick en bra erfarenhet av att börja hemma senast mot Zrinjski.

– 3-0 stärkte oss och vi vet vad som behövs, att vi kanske levererar vår bästa match för säsongen för att få med oss ett bra resultat.

– Vi ska gå ut och spela och trycka på ordentligt som vi gjort de senaste hemmamatcherna. För hemma tror jag att det är det som passar oss bäst. Det känns också som att vi får med oss publiken ännu mer när vi spelar en offensiv fotboll.

Vilken är den roligaste Europamatchen du spelat?

– Oj vad svårt, jag har varit med i många fina. Celtic hemma när vi tog oss vidare till Champions League är nog toppen. Besiktas borta var också väldigt rolig när vi vann och gick vidare från gruppen.

Det finns matcher att välja på. Totalt har Oscar Lewicki spelat 38 matcher i Champions League, Europa League och i kval samt Play Off till de två turneringarna. 35 för MFF och 3 för BK Häcken.

– Klart att erfarenhet hjälper. Sedan är det ju inte det enda som spelar in.

Internationellt tillåts det ofta lite mer i duellerna. Är det en myt att du gynnas av tufft spel?

– Nej, jag föredrar att det tillåts lite mer. Fast mot Falkenberg tillät domaren rätt mycket också. Jag hade inte sett den domaren innan. Han var bra.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2