FotbollNyheter

Skånes Fotbollförbund fastställde 23-0 till Janstorps AIF

Efterspelet till division 4-matchen mellan Janstorps AIF och Näsby IF som avbröts av domaren i den 81:a minuten vid ställningen 23-0 har nu kommit.

Resultatet fastställs till just 23-0.

Anledningen till att domaren Guam Broy bröt matchen var att Näsby IF bara hade sex spelare kvar på planen. Då ska matchen brytas.

Enligt Näsby IF hade man många borta och flera halvskadade som fick spela. I takt med att målen rann in – den första halvleken var relativt jämn – gav åtskilliga spelare upp och lämnade planen. Och till slut var man färre än reglerna tillåter.

Skånes Fotbollförbunds tävlingsutskott hänvisar i sitt beslut till att Näsby IF kan hållas ansvarigt för att matchen bröts och tar upp regeln att en match efter det att bollen gått ur spel inte får fortsätta om något av laget inte längre har ett antal av minst sju spelare på planen.

I normala fall ska motståndarlaget tilldömas segern med 3-0.

Men det finns ett tillägg att om det är mer fördelaktigt ska man använda ställningen vid tillfället när matchen bröts – i det här fallet alltså 23-0.

Janstorps AIF ligger på åttonde plats i division 4 östra, alldeles ovanför kvalstrecket.

Näsby IF ligger näst sist på samma poängantal (14) som Fjälkinge IF på kvalplats. Efter den avbrutna matchen har Näsby även spelat mot Lunnarps BK och förlorat med 1-8. På 16 matcher har Näsby släppt in 86 mål. 23 av dem alltså i en match.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close