FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

MFF hade fullständig kontroll över ett fegspelande Bnei Yehuda

Bnei Yehuda var inte i matchtempo. Bnei Yehuda var dessutom fegt, extremt defensivt och såg ut att fullständigt sakna en plan B. Att de låg kvar i skyttegravarna efter att ha släppt in 3-0 och verkade fullständigt okej med att MFF den sista halvtimmen kontrollerade matchbilden totalt och bara säkrade nollan bakåt var direkt pinsamt.

Om Bnei Yehuda bjuder på den matchbilden i returen också är det här redan avgjort.

Fullständigt och oåterkalleligt!

Precis det sa tränaren Jossef Abuksis också på presskonferensen.

– Nu tittar vi bara på ligan. Det här är inte intressant längre.

Typ.

Taktiskt spel och invagga MFF i någon slags säkerhet är den naturliga tolkningen. Fast många kollegor var helt övertygade om att han var lika ärlig som uppgiven. I så fall tjänstefel och bra för MFF.

För dagens MFF är inte så naivt att man tror att det inte behövs en stark insats i returen också.

Som mot Zrinjski.

3-0 var ett perfekt utgångsläge och returen blev egentligen inte särskilt problematisk eftersom MFF var berett på att Zrinjski spelade mindre defensivt, mer aggressivt och med ett annat självförtroende hemma. Dessutom var förhållandena annorlunda. Publiken hjälpte till och vädret drog ner tempot.

Bockar MFF av jobbet och håller fokus i 90 minuter går det givetvis vägen i Tel Aviv också.

Baserat på den här matchen tror jag dessutom att Bnei Yehuda kommer att få svårare än Zrinjski att hota MFF. Känns som om Bnei Yehuda är så beroende av att spela defensivt och kontra att man helt enkelt inte kan spela bra på något annat vis. Och var man chanslöst mot MFF med sitt bästa sätt att spela vinner man ju inte mycket på att ändra. Om inte MFF plötsligt börjar göra alla de misstag laget hittills inte gjort i årets EL-kval och Play Off.

Bnei Yehuda kommer att vara lite bättre och något mer matchtränat på torsdag – där hjälpte nog de här 90 minuterna – men det kommer inte att räcka. Ska inte räcka heller. För precis som Zrjinski inte var värt att avancera efter ha vägrat spela fotboll i Malmö ska inte Bnei Yehuda vara det heller efter att ha gjort samma sak.

NK Domzale var ett bättre fotbollslag och Ballymena United var ett skämt på den här nivån. Ett sympatiskt skämt, men ändå…

Många var bra i MFF.

Ryggraden som går genom laget med Rasmus Bengtsson, Anders Christiansen och Markus Rosenberg var suverän. Precis som den ska vara. Dessutom var det ju AC och Rosenberg som visade vägen med 1-0 – målet som förlöste.

Oscar Lewicki kan man just nu slänga in var som helst i laget och han levererar. Farbror Oscar fick ju dessutom näta och kunde gjort minst ett till.

Fouad Bachirou gjorde sin bästa insats sedan skadeuppehållet.

Felix Beijmo vsade att han är inlånad för att spela. Och MFF visade i laguttagningen att man lånat in honom för att han ska spela.

Arnor Traustason är tillbaka på nivån han höll innan skadan. Då är han extremt viktig för MFF.

Alla de övriga var också starka. Ingen föll ur ramen.

Och sista halvtimmen var mest en ta det lugnt-period och spara sig för Djurgården på söndag.

Publiken tog minst av allt det lugnt. Årets i särklass bästa insats. Sällan har 14 000 hörts så mycket.

…………..

Givetvis var det på sitt sätt även vackert att när MFF i ett Play Off till ett europeiskt gruppspel vinner med 3-0 så är det tre spelare som är fostrade i klubben som gör alla målen.

Det går heller inte att bortse från betydelsen av att MFF numera är ett lag som är seedat hela vägen. Då får man de här matcherna.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close