MotorNyheter

William Nilsson kör rallycross i Frankrike med Team Färén

Nu är det klart att 19-årige William Nilsson kommer till start i RX2 International Series när mästerskapet körs i Lohéac nästa helg.
– Just Lohéac är en speciell tävling så jag är taggad, säger Tomelillaföraren i ett pressutskick.

Efter ett sommaruppehåll för rallycrossmästerskapet RX2 International Series är det dags att starta motorerna. 31 augusti till 1 september kommer den sjätte, och näst sista, deltävlingen att köras i den franska staden Lohéac och till start kommer alltså William Nilsson.

– Lohéac är en speciell tävling, dels är atmosfären runt banan jättehäftig med över 80 000 personer i publiken. Sen är det också en rallycrossbana som jag älskar. Den passar min körstil och jag har gjort bra tider där tidigare. Så jag är riktigt taggad inför tävlingen, säger Nilsson.

19-åringen gör även sin debutsäsongen i V8 Thunder Cars i år, där han under förra helgen tog sitt bästa resultat hittills i klassen. Men nu kommer han återigen sitta bakom ratten i sin Supercar Lites-bil.

– Jag har inte kört rallycross sen deltävlingen i Höljes, som var i början av juli. Men jag har hållit igång körningen under uppehållet genom att tävla i V8. Så jag känner mig förberedd och längtar verkligen tillbaka till rallycrossbilen.

William Nilsson kommer under helgen tävla tillsammans med teamet Team Färén.

– Under tävlingen i Höljes kom jag till start i egen regi, och även om det blev ett roligt event så var det lite för mycket för mig att tänka på med allt. Så det känns väldigt bra att kunna ha Team Färén bakom mig i helgen samtidigt som jag kan lägga hundra procents fokus på körningen.

Teamet är Götenebaserat och drivs av den före detta rallycrossföraren Eric Färén

– Det känns spännande att inleda det här samarbetet med Team Färén. Vi känner varandra sen många år på rallycrossbanorna och jag vet är det är ett bra gäng.

Foto: Jakub Nitka

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close