Nyheter

Dags för Malmö Open Water – en simtävling mitt i stan

På lördagen avgörs Malmö Open Water Swim. Med start och mål vid Anna Lindhs plats arrangeras den i vattnet mellan Malmö universitet och Posthusplatsen.

Simklubben Ran som står bakom tävlingen lanserade Malmö Open Water Swim med en stark hållbarhetsprofil första gången 2018. I år ingår den även som sista deltävling i den nationella tävlingsserien ”Open Water Trophy”.

– Klubbens verksamhet utgår från att det finns tillgång till vatten där vi kan utöva vår idrott och som förening har vi ett ansvar att jobba med hållbarhetsfrågor som kräver mångas delaktighet för att lyckas. I FN:s Globala hållbarhetsmål finns alla områden med och genom att inspireras av dem ser vi en möjlighet att erbjuda en unik stadsnära öppet vatten-tävling och samtidigt upplysa allmänheten och tävlingsdeltagare om de globala målen, säger Per Elfvin, ordförande i Simklubben Ran i ett pressmeddelande.

I pausen innan 1000-metersloppet kan du därför lyssna till en diskussion mellan politiker och forskare kring hur vi kan använda Malmös kust på ett hållbart sätt. Kanhända får du svar på frågor som: Ska vi ha ett stadsbad i Malmö hamn? Hur kan jag bidra till ökad hållbarhet? Hur möter vi effekterna av ett förändrat klimat?

För den som inte vill tävla finns även möjlighet att komma dit och testa sin simkunnighet genom att göra ”Vattenprovet” som är 200 meter.

Foto: Bildbyrån

Tiderna den 24 augusti:

Starttider

09:30 3000m Swedish Open Water Trophy / Motionsklass
11:30 500m Motionsklass
12:00 200m Vattenprovet
13:15 1000m Motionsklass

Relaterade artiklar

Back to top button
Close