FotbollLB07Nyheter

Efter första förlusten: LB07 vill studsa tillbaka

LB07 åkte på säsongens första förlust senast, då man föll mot bottenlaget Södra Sandby IF med 3-0. LB07:s tränare, Tommy Ringblom, hoppas se sitt lag studsa tillbaka omgående.
– Vi ska visa att det bara var en slump, säger LB07-tränaren. 

I helgen ställs LB07 mot aktuella kvalplats-innehavaren FC Trelleborg. Det blir alltså det tredje raka mötet med ett av bottenlagen.
– Ärligt talat så bryr jag mig inte om det. Jag fokuserar på hur vi ska spela och hur vi ska uppträda på planen. Vi ska visa att förra helgens match bara var en slump och att vi inte kommer spela så fler gånger, säger Tommy Ringblom, tränare i LB07.

Förra omgångens kalldusch mot Södra Sandby blev ett rejält uppvaknande för laget, menar Tommy Ringblom.
– Det är som jag sagt hela tiden: vi är inte överlägsna på något sätt. Är vi trygga och inte ger hundra procent så förlorar vi matcher. Det var det som hände mot Södra Sandby. De gör en jättebra match, men vi är också jättedåliga, och då förlorar vi.
LB07-tränaren fortsätter:
– Det som brukar utmärka oss är att vi spelar bäst, tacklar mest, springer mest – men det gjorde vi inte senast. Vi såg ut som ett sånt lag som själv tycker att det är ett topplag, det funkar inte. Den här serien är för bra för det.
Vad föll ni på?
– Nä, men vi kommer inte upp i någon nivå alls. Så enkelt är det. Vi gör inte det vi brukar. Nu får vi gå tillbaka till grunderna. Vi slutar springa, slutar tacklas…

Ska LB07 kunna resa sig från förlusten senast? Foto: Christoffer Borg Mattisson/ Bildbyrån

Läs mer här! LB07: “Det är ett arbete för framtiden”

Ökad konkurrens framgångsrecept inför hösten
Tommy Ringblom redogör för skadesituationen i truppen, där ett par spelare kommit allt närmare full matchform.
– Det ökar ju konkurrenssituationen i laget, vilket är väldigt positivt. Vi har fler spelare in än senast, så det ser bra ut på den fronten.
Ökad konkurrenssituation?
– Ja, precis, den börjar bli bättre. För det kan vara en av de detaljer som gjort att vi kanske blivit lite trygga, att konkurrensen under ett par veckor inte riktigt varit vad den var innan. Det kan vara en faktor, säger Tommy Ringblom.

Inför helgens omgång innehar LB07 en poängmässig ledning om sex. Utöver deras match mot FC Trelleborg stundar toppmöte under lördagen, när tvåan och trean – GIF Nike och IF Lödde – drabbar samman. Resultatet i den matchen kan spela stor roll för LB07 inför hösten.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close