skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IFNyheter

Henrik Larsson lämnar HIF omgående

Henrik Larsson har meddelat Helsingborgs IF att han väljer att avsluta sitt uppdrag som huvudtränare. Anledningen till beslutet är den mängd verbala påhopp som han fått utstå. Detta har gjort Henriks situation ohållbar skriver klubben i ett pressmeddelande.

Trupputtagningen till torsdagens cupmatch var väl förankrad hos styrelse och klubbledning, som stod bakom beslutet.

– Det är oerhört tråkigt att det ska vara på detta vis. Vi ser allvarligt på de verbala påhoppen och kommer att gå till botten med det. Alla som verkar inom Helsingborgs IF gör det hela tiden för klubben bästa. Uppdraget Henrik fick var att hålla laget kvar i allsvenskan. När han tog över låg laget på negativ kvalplats och just nu ligger vi på tolfte plats med två poäng ner till den negativa kvalplatsen. Utifrån var vi står nu har han klarat uppdraget, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Nuvarande tränarkonstellation kommer att leda laget tills vidare.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close