FotbollHelsingborgs IFMalmö FFNyheter

MFF P17 slog HIF med 5-1 i tränaren Robin Asterheds sista match

På eftermiddagen blev det officiellt att MFF:s P17-tränare Robin Asterhed skulle lämna klubben för ett nytt uppdrag i FC Köpenhamn. På kvällen vann sedan MFF över HIF med 5-1 uppe i Helsingborg.

– Givetvis härligt och ett bra slut. Jag har trivts och det är ett härligt gäng spelare jag lämnar, säger Robin Asterhed som jobbat i MFF tolv och ett halvt år och bland andra hjälpt till att lotsa fram spelare som Mattias Svanberg.

– Nu ska jag iväg med 03-landslaget och sedan börja jobba i FCK från och med september. Men först njuta av att jag och laget fick ta farväl av varandra genom en vinst.

Robin Asterhed har tränat laget tillsammans med Max Westerberg, som nu tar över huvudansvaret. P19-tränarna Roland Larsson och Jeffrey Aubynn kommer dessutom att vara med och avlasta resten av säsongen liksom Mats Engqvist.

I FC Köpenhamn ska Robin Asterhed vara assisterande tränare för P19-laget.

MFF vann alltså med 5-1 på Olympiafältet i en match som präglades en del av en tidig frilägesutvisning på HIF:s Leo Frigell Jansson.

MFF tog ledningen med 1-0 på en frispark av August Sandström.

– Redan då kunde det varit frilägesutvisning. Den kom en stund senare och var kanske inte 100 procent klar, men med två tillfällen på så kort tid så. HIF försökte pressa oss högt och med en man kort blev det ju betydligt enklare för oss att spela oss ur den.

Strax före pausen kom två snabba mål. Melker Widell ökade till 2-0 för MFF och Amin Al-Hamawi reducerade för Helsingborgs IF.

– Många av mina spelare var fortfarande ute och firade hos mig när de gjorde 2-1. Kul att de ville göra det i sista matchen, men inte optimalt för skärpan där ute, säger Robin Asterhed.

I den andra halvleken gjorde August Sandström två mål till innan inhopparen Isak Bjerkebo fastställde 5-1-segern.

Efter segern är MFF i delad serieledning med tio poäng på fem matcher. Båda de andra tiopoängarna Brommapojkarna och Djurgårdens IF har dock en match tillgodo.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close