FotbollGIF Nike

Per Harrysson GIF Nike “Vi har revansch att utkräva”

Imorgon lördag är det en toppmatch på Lomma IP. Hemmalaget GIF Nike tar emot IF Lödde i div 3 Södra Götaland.

Hemmalaget har vunnit alla höstmatcherna hittills och ligger nu på 2:dra plats i tabellen med tre poäng tillgodo på IF Lödde.

Ni har verkar vara inne på vinnarspåret?
– Vi har börjat hösten på bästa sätt med stabila segrar säger Per Harrysson, tränare i GIF Nike.

 Hur kommer det sig att ni är så svårslagna?
– Tror att vi fokuserat mycket på att rotera spelare. Vi har försökt att ha spelare som är i god form på banan men samtidigt varit ganska noga med att inte spela spelare som haft känningar eller varit slitna.
Sedan har vi varit noga med att sätta försvarsspelet. Vi tappade tre av startspelarna i backlinjen inför säsongen och det tog ett tag innan vi fick ihop  försvarsspelet. Nu känner vi att vi är i hyfsad fas.

 Varför går det så bra för Nike nu?
– En anledning tror jag kan vara att vi tränat bra under sommaren. Vi hade inte så lång sommarsemester som grupp och det påverkar positivt. Sedan har vi en bred trupp och därför blir vi inte så sårade om vi har ett par spelare borta i någon enstaka match.

I våras vann Lödde när ni möttes så ni har revansch att kräva. Varför kommer ni att vinna på lördag?
-Vårmatchen var ganska jämn. Det var ett par situationer som blev avgörande. Vi har revansch att utkräva men jag är långt ifrån säkert om så blir fallet. Lödde är ett riktigt stabilt och bra lag som jag tippat hamna topp tre innan serien började. Jag hoppas att vi tack vare hemmaplan kan gå segrande ur striden men min bedömning är att det kan gå hur som helst.

Hur är stämningen i laget inför lördagen match?
-Den är verkligen på topp. Vi hade som nykomlingar inte räknat med att vara i denna situation så vi njuter verkligen.

Hur ser det ut i laget?
Vi har lite sjukdomar men inga avstängningar så totalt sett ser det bra ut. Vi är mera av ett kollektiv till skillnad från många andra lag så vi har inte någon speciell spelare att hålla ögonen på.

Hur viktig är är just denna matchen för er del?
-Eftersom vi presterat bra över hela året och fått med oss tillräckligt många poäng så är matchen som sådan inte speciellt viktig. Med det sagt så vill vi inget hellre än att vinna matchen och stöka till det för de etablerade topplagen i serien. Ju längre vi har toppkänning desto roligare blir årets återstående träningar och matcher. Det blir så mycket enklare att motivera sig till träningar i höstmörkret när man har betydelsefulla matcher att lira. Det återstår 5 matcher efter denna så mycket hinner hända oavsett utgången av dagens match.

Vad är er målsättning denna säsongen?
När året började var klubbens målsättning att ha 4 lag under sig, att hänga kvar. I somras korrigerades målsättningen och vi satte som mål att vara topp fem när säsongen är färdigspelad samt bli den bästa nykomlingen i serien. Vi hoppas att vi kan uppnå dessa målsättningar och i skrivande stund finns det goda chanser att klara dem.

Vi hoppas på storpublik och att det blir en fotbollsfest avslutar Per.

Per Harrysson GIF Nike

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close