skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IFNyheter

Ung forward klar för Helsingborgs IF

Helsingborgs IF är överens med Ängelholms FF om en övergång av forwarden Assad Al Hamlawi. 18-åringen har tecknat ett treårsavtal med HIF som träder i kraft den 1 januari 2020.

Assad har producerat mål under flera år i ungdomslagen för Ängelholms FF. Inför denna säsong skrev han på sitt första seniorkontrakt och har såhär långt stått för 14 mål på 16 division 2-matcher. Målsuccén har uppmärksammats och lett till provträningar hos såväl svenska som utländska klubbar men han valde HIF.

– Jag är tacksam och det känns bra att få komma hit och fortsätta utvecklas. Jag är stark med huvudet och villig att göra det som inte alla gör: ta löp för andra och verkligen kämpa för laget. Jag har hört mycket positivt om HIF och det är väldigt fint här, säger Assad i ett pressmeddelande.

Avtalet träder i kraft den första januari 2020 och gäller till och med säsongen 2022.
– Assad passar väldigt bra in i den profilen som vi söker. Han är ung, kommer från närområdet och har redan levererat på seniornivå. Vi är mycket glada över att ha knutit honom till oss, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Foto: Mikael Ernhake

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close