FotbollLB07Nyheter

Segern senast en katalysator för LB07?

LB07 tog en blytung – och lika välbehövlig – seger senast, då man besegrade bottenrivalen Kungsbacka.
Kan lagets andra vinst i år medföra ett lyft?
– Klart det gett oss lite andrum, säger LB07:s tränare, Renée Slegers. 

Med en tabell som allt mer närmar sig sin upplösning kunde LB07:s 2-0-seger mot Kungsbacka senast inte kommit tidigare.

– Det har känts som att vi kan andas litegrann, på ett sätt vi inte kunnat tidigare. En otroligt viktig seger, såklart. Det var skönt, men vi kommer behöva ha skärpan uppe fortsatt, säger Renée Slegers.

Nu väntar fjärdeplacerade KIF Örebro, som enkelt avfärdade Djurgårdens IF i sin senaste match. En långt tuffare motståndare än det Kungsbacka LB07 senast ställdes inför.

– Det är ett tufft motstånd, och bortamatcher blir alltid lite svårare än hemmamatcher. Vi vet att vi kunnat spela bra mot dem tidigare, hemma har vi skapat väldigt mycket. Så vi tror att vi kommer kunna göra det bra även imorgon.

Hur tänker ni försöka hota dem?

– Kan vi få kontroll på deras kontringar och hota deras försvar, då har vi en chans. Jag vet inte hur mycket de läser media i Skåne – men det finns alltid ytor att hota dem på. Vi hoppas att de ska släppa en viss yta som vi ska kunna hota i, säger LB07-tränaren kryptiskt.

Inför omgång 15 har LB07 två poäng upp till krisande Djurgårdens IF.

– Det är inget vi tänker på i dagsläget. Vi fokuserar bara på oss själva och på att ta poäng. Såklart följer man deras resultat litegrann – men 99 procent av vår tid lägger vi på oss själva, avslutar Renée Slegers.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close