FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Vi kommer från ett par riktigt bra hemmamatcher

Inga nya skador, en bra återhämtning efter matchen i torsdags mot Bnei Yehuda och en inspirerande uppgift. MFF-tränaren Uwe Rösler ser verkligen fram emot den tidiga seriefinalen mot Djurgården.

– Precis som supportrarna känner jag att något stort är på gång. Det är härligt att få vara med om en sådan här match och att den är hemma.

– Vi kommer från ett par riktigt bra hemmamatcher med många mål och det var bra att vi slapp resa i veckan. Återhämtning är viktigt och det mest avgörande där är sömn. En elitidrottare behöver sin sömn. Det finns till och med klubbar som har speciella sömn-coacher. Brentford har det.

Han tycker dock inte att MFF ska anställa en sådan.

– Gör nu inga rubriker på det. Att jag tog upp det berodde på att jag ville visa på betydelsen.

Tre spelare missar matchen på grund av skador. Det är samma trio som tidigare, det vill säga Marcus Antonsson, Jo Inge Berget och Franz Brorsson. Berget var med ute på planen den inledande kvarten av träningen som var öppen.

– Han ska börja fullt ut på måndag. Marcus tränade på annat idag, men är ungefär i samma skede som Jo Inge. Fast idag var det egentligen ingen träning utan mer en halvtimmes förberedelse.

I den spelmässiga utklassningen av det extremt defensivspelande Bnei Yehuda i torsdags kunde MFF dessutom mer eller mindre spela av matchen efter Oscar Lewickis tidiga 3-0-mål i den andra halvleken. MFF hade extremt mycket boll, totalt kom man upp i 860 passningar berättar Uwe Rösler.

I Allsvenskan har man ett snitt på ungefär 560 och den tidigare toppnoteringen kom mot Zrinjski med en bit över 700.

MFF hade alltså total kontroll och kunde spara krafter till Djurgården-matchen.

Inlånade Felix Beijmo har fått en rivstart med två matcher på fyra dagar (Falkenbergs FF och Bnei Yehuda). Men MFF har också kunna byta ut honom i den 78:e respektive 67:e minuten.

– Han kommer från Tyskland med en tysk försäsong som är något annat än en svensk försäsong. Fysiskt var han definitivt redo. Matchredo är en annan sak, men vi har alltså kunnat ta ut honom en bit före slutet i båda matcherna. Jag tror att han är fit för en match till om vi bestämmer oss för att starta honom. Han är definitivt med i bilden. Nästa vecka kan vara en annan sak.

– Felix är dessutom skärpt och fotbolls-smart. Han anpassade sig snabbt. Han kunde se på bilder hur vi spelade och sedan gå ut och göra det. Werder Bremen spenderade en massa pengar på honom, men de hade gjort sin läxa och jag ser nu varför de lade ut den summan. Det är en bra spelare.

MFF har tagit ut följande trupp:

Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Felix Beijmo, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Arnor Traustason, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Laorent Shabani, Romain Gall, Erdal Rakip, Markus Rosenberg och Guillermo Molins.

Inget av lagen har någon avstängd spelare och matchen kommer att dömas av Glenn Nyberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close