FotbollHässleholms IFNyheter

Formstarkt Hässleholms IF antar Eskilsminne i DM

Under tisdagen äntrar Hässleholms IF kvartsfinalspelet i DM. Med en stark formkurva från seriespelet hoppas man kunna ge Eskilsminne IF en match. 
– Det är såklart en spännande uppgift att få möta ett division ett-motstånd, säger Hässleholmstränaren Dan Olofsson. 

Hässleholms IF är inne i en hektisk vecka med spel på flera fronter för såväl a- som j- och p16-laget. Man kommer från Hässleholmsderby – och under tisdagen väntar Eskilsminne i DM- slutspelet.

– Ja, det har ju gjort att vi fått tänka om lite och värdera saker på rätt sätt. Jag tror också att vi får se hur mycket speltid vi kommer kunna ge spelarna. Att man kanske spelar en halvlek imorgon och sedan en halvlek på onsdag. Vi får se hur vi lägger upp det, säger Dan Olofsson.

HIF kommer från en urladdning i derbyt mot IFK Hässleholm, där slutresultatet skrevs till 6-3.

Hur har ni hämtat er fysiskt och psykiskt från den matchen?

– Det var en sanslös andra halvlek där. Såklart en jättegod känsla. Man hoppas ju att vi inte bara är nöjda med att vara bäst i stan, utan nu gäller det att ladda om inför många intressanta matcher som stundar.

Hässleholms IF har en stark svit av matcher bakom sig och har klättrat i tabellen. Man skuggar toppen och känns  starka inför höstavslutningen.

– Ja, men det håller jag med om att vi gör – poängen har ramlat in bra. Men det är en färskvara, och det gäller att inte slå sig till ro, utan fortsätta att jobba, så vi är pigga på träningar och matcher, säger Dan Olofsson, som tagit över laget under pågående säsong, då Niclas Lindeqvist(tidigare huvudtränare) tagit paus på grund av personliga skäl.

Vad ligger bakom lyftet, tror du?

– Det är jättesvårt att säga. Jag har försökt fokusera på det jag tror ska ger bäst effekt, och det har vi jobbat med. Om det har gjort att vi blivit mer effektiva, eller något annat, är svårt att säga. Men det känns i alla fall som att vi lyckats bra. Det är en fantastisk grupp att jobba med. De är ambitiösa, vill mycket och det dins en bra mix av äldre och yngre.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close