FotbollMalmö FFNyheter

Stark MFF-insats i stor dansk ungdomsturnering

I helgen avgjordes inbjudningsturneringen Crowne Plaza Elite Cup i Kastrup i Danmark. MFF var den enda klubben som avancerade till minst semifinal i alla tre åldersklasserna.

Bäst gick det i P15 där MFF vann gruppen med HJK Helsingfors, AGF och A27, slog mycket starka OB i semifinalen med 2-1 och föll på straffar i finalen mot FC Midtjylland. Efter full tid stod det 0-0, men det blev dansk vinst i straffläggningen med 4-3.

– Midtjylland slog Brommapojkarna med 3-0 i semifinalen. Totalt deltog 16 lag, bland annat Ajax, Anderlecht och ett japanskt, Tokushima, berättar MFF:s sportchef på ungdomssidan, Per Ågren.

I P14 blev det stryk i semifinalen mot Lyngby som MFF mött även i gruppspelet och P13 förlorade sin semifinal mot FC Midtjylland med 1-3.

– Men de gjorde starka insatser i gruppspelet och även bra matcher efter det.

– Jämför vi med de senaste åren då vi också varit med i den här cupen har vi tagit stora steg. Tidigare har vi haft ett semifinallag, men inte tre, konstaterar Per Ågren.

Crowne Plaza Elite Cup arrangeras av Kastrup Boldklub och avgörs på fina planer på ett stort fält i Kastrup. Priserna delades ut av den gamle danske landslagshjälten Sören Lerby.

– Det är en turnering vi gillar med starkt motstånd. Det är bara FCK som inte är med. Jag vet faktiskt inte riktigt varför. Härligt att det gick bra och det syns tydligt att det vi jobbar med ger resultat. Alla vågar spela sig ur svåra situationer, vi har mittbackar som vågar gå upp med bollen och målvakter som går högt upp och hjälper till i passningsspelet. Och alla har god teknik. Precis som vi vill ha det, betonar Per Ågren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close