skanesport_desktop-panorama-1

Ariana FCFotbollNyheter

Erol Bekir i Ariana FC ”Är mina killar på hugget så skall det mycket till för att slå oss”

Ariana FC klättrar snabbt i seriesystemet och på söndag kan de säkra sitt avancemang till division fyra. 

Bakom framgångarna står Norlla Amiri och Omid Hushmand som bildade Ariana för 4 år sedan. De vill att klubben skall vara som en familj och ha en härlig klubbkänsla: -Ariana är Sveriges varmaste klubb.

Erol Bekir är tränare för Ariana FC.

Hur tycker du  säsongen har varit?
– Vi hade målsättningen att spela division 4 år 2020 och det är det vi har strävat efter sedan dag 1. Vår spelidé har varit tydlig och det var bara att utveckla spelarnas egenskaper i alla avseenden samt få de inblandade att förstå hur viktiga de är oavsett vilken roll de har.

Vad har du varit mest nöjd med under året? 
– Förutom spelet och poängskörden så är det att vi även leder fairplay-ligan.

Överraskningar under året?
– Disciplinen och ödmjukheten killarna har haft inför varje tillfälle.

Vad behövs vid ett eventuellt avancemang?
– Behålla så många spelare som möjligt och krydda med några fåtal kvalitetsspelare som har rätt karaktär både på planen men även i omklädningsrummet. 

Vad är förklaringen bakom er stora framgång?
– Glädjen, kamratskapen samt disciplin och ödmjukheten vi har är unik i amatörligorna och detta är vår framgångsrecept.

Erol innehar PRO Licens sedan 2011 och har varit tränare i Bunkeflo, LB07 under herrarnas glansdagar under 4 år.  Han  var även manager för ett Premiere League lag i Ghana under en kortare period där han hjälpte dem säkra kontraktet i högsta ligan när de var på väg att åka ur och låg sist i tabellen. Kontrasterna var väldigt stora så han valde att komma hem igen.

På ungdomssidan så var Erol  distriktsförbundskapten för Skånes P99:or som han blev svenska mästare med innan man skrotade elitverksamheten.

Hur ser förutsättningar ut inför söndagen match?
– Vi fokuserar på samma sätt som alltid och tar inget för givet.

Hur är stämningen i laget?
– Kurvan har stadigt pekat uppåt och har nått sin pik känns det som.

Vid vinst, hur skall ni fira detta?
– Personligen tänker jag inte på det eftersom vi har 5 matcher kvar och har några delmål kvar att uppfylla. Skulle vi lyckas vinna så kommer jag tacka killarna och alla inblandade eftersom de är sanna hjältarna.

Ser du något hinder för att det inte skall bli vinst?
– Barrikaden är svårspelade men vi har lyckats bemästra dem båda gångerna i år och är mina killar på hugget så skall det mycket till för att slå oss.

Vad kommer att vara er målsättning framöver?
– Just nu är det en match i taget, säkra serievinsten och sedan får vi sätta oss ner med styrelsen och diskutera laget om hur bibehålla samt förbättra den kultur (mentalitet) som byggts upp snarare än om mina personliga villkor. Trots allt så är lagets och killarnas framtid viktigare än mitt eget.

Satsar ni något på ungdomsidan?
– Vill vi bygga en ungdomssektion som redan påbörjats med ännu mer hjälp av fritid Malmö och kommunen. Arvet vi lämnar efter till våra döttrar och söner är det vi brinner för och just Ariana FC har både drivkraften, hjärtat och kompetensen att kunna vara länken mellan öst och väst i vår stad och skapa en integration där alla verkligen är lika inför en uppgift oavsett vilken nationalitet man har.

– Jag är trött på de klubbar som hela tiden vill särskilja sig och bygga murar runt sina klubbar snarare än att utgå ifrån prestationen och kompetensen. Ariana FC är inte bara ett hjärta utan en förening med kärlek för alla.

Matchen mot AIF Barrikaden spelas nu på söndag , 1 september på Gullviksborgs IP.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close