FotbollKristianstads FCMalmö FFNyheter

Teddy Bergqvist laddade för MFF-mötet med test i danska Hobro

Förre MFF-spelaren Teddy Bergqvist laddade för morgondagens DM-semifinal mellan Kristianstad FC och MFF på ett annorlunda vis. Han spelade testmatch med danska superligalaget Hobro IK.

– Jag är i Danmark på väg hem nu, men jag kommer att spela den andra halvleken i DM-matchen, berättar han.

Testspelet var han inte nöjd med.

– Tyckte inte att det gick bra. Matchen kanske kom för tätt eftersom jag spelade i serien i helgen? Jag räknar inte med att Hobro kommer att gå vidare med någon övergång. Dessutom vill jag gärna spela hösten med Kristianstad FC och hjälpa till att rädda kontraktet.

Hobros reservlag fick stryk mot Randers FC med 3-0. Teddy Bergqvist spelade den första halvleken, alla målen kom i den andra.

I DM ställer MFF upp med P19-laget, som slagit ut ett division 4-, ett division 3- och ett division 2-lag på vägen – alla segrarna tagna med uddamålet. Nu borde det vara stopp mot division 1-laget Kristianstad FC.

– Jag tror att det blir jämnt och spännande. MFF har imponerat i DM och jag vet inte exakt hur vi kommer att ställa upp eftersom jag varit i Danmark. Men jag har pratat med Laorent Shabani i MFF som tillsammans med målvakten Mathias Nilsson är de som jag spelat med. Det ska bli kul att spela den här matchen. Men helgens seriematch är givetvis viktigare.

Kristianstad FC möter Skövde AIK på söndag. Efter 20 omgångar har KFC 21 poäng och ligger näst sist. Illa, men ändå rätt bra med tanke på att laget förlorade de sex första matcherna.

– En sådan start tar tid att reparera. Efter tränarbytet har det varit mycket bättre, ett helt annat lag. Vinner vi mot Skövde kan vi vara tia i tabellen, så jämnt är det. Vi ska klara konraktet, säger Teddy Bergqvist, som bidragit med att göra tio mål och tre assist.

Därmed är den 20-årige anfallaren trea i skytteligan.

– Vi har gjort 21 mål och jag har alltså varit direkt involverad i 13 av dem. Fast för att vara helt nöjd ska jag helst vinna skytteligan.

MFF matchar sitt P19-lag i DM för att det ska få tuffa test under tävlingsförhållanden.

– DM har varit nyttigt och bra för oss. Vi har fått ut precis vad vi ville när vi anmälde oss, säger MFF P19-tränaren Roland Larsson.

Matchen spelas på Kristianstad Fotbollsarena med start klockan 19.00.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close