Lunds BKNyheter

Jesper Rindmo i Lunds BK ”Det lär bli mycket kamp”

På söndag så är det Lundaderby med stort D när Torns IF tar emot Lunds BK. Matchen i våras slutade oavgjort, 2-2 i ett dramatiskt derby. Stångbylaget har just nu 4 poängs marginal ner till ”Krubban” inför sista tredjedelen av säsongen. Skånesport tog pulsen på Jesper Rindmo, forward i Lunds BK.

Hur ser det ut i laget inför söndagen match?

– Nu är det några dagar kvar till matchen men som det ser ut nu så är alla spelare tillgängliga vilket gör att vi kommer mönstra en stark startelva med en hungrig bänk som är redo att komma in och göra avtryck.

Varför kommer ni att vinna på söndag? 

– Vi har under hela året byggt upp ett sätt att spela på som de sista veckorna börjat bära frukt, även om Torn är ett erkänt tungt lag att möta så är jag övertygad om att vi kommer ställa till med stora problem för dem under söndagens derby.

Ser du något hinder för att det inte skall bli vinst? 

– Vi går in i denna matchen precis som inför alla andra matcher, vi lägger upp en gameplan under veckan som ska gynna oss. Betydelsen av denna matchen är stor. Dels för att det är derby men framförallt för att vi går för en ny vinst och för att utveckla vårt spel både offensivt & defensivt.

 Är ni nöjda med er nuvarande placering i tabellen?

– Utifrån vårens resultat så är det en uppryckning som gjort att vi fått upp självförtroendet igen, men vi är inte nöjda. Vi går för att bygga vidare på den inslagna vägen som gör att vi fortsätter att plocka poäng i matcherna och då kommer vi klättra ytterligare. Det är en tight och jämn serie där det kan svänga mycket bara på någon omgång.

Något du varit nöjd med under året? 

 – Försäsongen vi gjorde både resultatmässigt men också prestationsmässigt var bra. Efter en tung vårsäsong har vi alla tagit oss i kragen för att bevisa på nytt vilka duktiga fotbollsspelare vi har i truppen. Trots att det är en relativt ung trupp vi besitter så är det imponerande hur vi alla steppat upp.

Jesper Rindmo har Skivarps GIF som moderklubb och började spela i tidig ålder. Några år senare så spelade han i Malmö FF där han jobbade hårt för att nå A-laget. Därefter lämnade han för Lunds BK där han nu åter är tillbaka efter några äventyr i Kristianstad, Prespa Birlik och IFK Malmö.

Vad för sorts match kan vi i publiken vänta oss? 

– Det lär bli mycket kamp men också två lag som har tydliga spelidéer. Tror absolut att det blir en intressant match att kolla på. Tycker alla som kan bör försöka ta sig till Stångby för att se matchen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close