FotbollKristianstads DFFNyheter

Mittbackens makalösa mål-makeri

Therese Ivarsson har stått för nio mål på 15 matcher – som mittback. Hennes makalösa målproduktion är en stor del i Kristianstads DFF:s fina säsong.
– Det är mål som mål – kul oavsett vem som gör dem, säger Therese Ivarsson. 

Therese Ivarsson, 30, är inne på sitt åttonde år i Kristianstads DFF. Och utan en kontrollcheck kan jag med övertygelse säga att hon gör sin målmässigt bästa säsong i karriären. 9 mål under seriespelets hittills 15 spelade matcher är uppseendeväckande statistik.

–  Det är väl mål som mål – så ser jag det. Det är jätteroligt att vi sätter in många på fasta situationer, där är vi starka, säger mittbacken, som är lagets interna skyttedrottning.

Hur stor andel av dina mål har kommit till på fasta situationer?

– Det är väl alla? Eller, nä – ett spelmål. Jag har lyckats bra när det väl varit dags.

Therese Ivarsson jublar efter ett av sina många mål denna säsong. Foto: Avdo Bilkanovic

Att KDFF varit starka på fasta situationer är ingen nyhet. Therese Ivarsson enar att man lägger stor vikt vid att träna offensiva hörnor och frisparkar, just för att utöka arsenalen.

– Jo, men vi lägger väldigt mycket tid på det. Sen måste man fortsätta träna på det även om man är bra. Vi kan fortfarande utvecklas där, säger mittbacken.

Hur kommer det sig att just du stått för så många mål?

– Jag vet inte. Vi vill alla ha in bollen, och så ibland råkar jag väl komma i vägen. Det handlar nog mycket om vilja. Det är därför vi är starka på fasta. Vi har bra frisparkar och bra hörnor. Jag kan väl erkänna att jag har ett bra självförtroende när det är dags för fasta situationer.

Utöver målproduktionen, hur ser du på din egen säsong hittills?

– Jag tycker att jag utvecklas hela tiden här i Kristianstad. Det är jätteroligt. Jag känner det, med laget och med tränarna, att alla vill utvecklas. Det är en jättebra grupp. Nä, jag trivs jättebra här.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close