FotbollLandskrona BoISNyheter

Formstarkt BoIS hotar toppen: “Blir roligare”

Landskrona BoIS äntrar, med två starka segrar i bagaget, den 21:a omgången under söndagen. Ett positivt resultat hemma mot Åtvidaberg kan ta laget än närmare serietoppen. 

– Det är självklart kul. Det blir lite lättare under träningsveckorna, lite mer glädje. Varje match blir roligare att gå in i, säger lagets tränare, Max Mölder, om den rådande formen.

Två raka segrar, där sju mål producerats. Den senaste förlusten kom i slutet av juli. Kan Landskrona BoIS bli ett lag att räkna med, tro?

– Det är såklart kul att det fina spelet och prestationerna givit oss poäng. Jag tycker inte att vi fallit igenom i någon match i år. Sen har vi fått några extra månader tillsammans. Vi är en helt ny grupp, ska man komma ihåg, men för varje vecka känns det som vi tar steg.

Något annat, känner du, som ligger bakom ert lyft?

– Vi har fått tillbaka ett par spelare från skador, det är alltid viktigt. Det ökar konkurrensen och kvalitén under träningsveckorna. Alla känner att de behöver vara på tå för att få spela, och då får man en bra träningsmiljö där vi hela tiden utvecklas.

Max Mölder fortsätter.

– Jag tycker generellt att vi haft en bra anda på träningarna, men att det blivit ett litet uppsnäpp även där – och det krävs.

Anfallarna linus Ohlsson och Robin Hofsö har båda fått kritik för uteblivet målskytte under våren. Men nu har det börjat lossna för de båda.

Hur viktigt är det att just anfallarna bidrar med mål?

– Det är jätteviktigt. För mig spelar det ingen roll, men jag tror det är jäkligt skönt för de själva att det släppt. Det märks på träningarna, där allting ser mycket mer naturligt ut helt plötsligt – som vi vet att de kan, säger Max Mölder.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close