FotbollLB07Nyheter

LB07-kaptenen: “Varje match en final”

Efter säsongens första förlust tog LB07 sig i kragen och suddade tillbaka med besked. 3-0 mot FC Trelleborg hoppas man följa upp med ett positivt resultat under lördagen. 

På menyn står Kulladals FF – vilket bjuder upp till lite av ett Malmöderby.

– Jag ser varje match som en final, som jag alltid säger till laget. Sen är det lite extra kul i och med att det är ett Malmölag vi möter, lite derbykänsla, säger LB07:s lagkapten Jonathan Ekendahl.

Vad kommer att krävas av er för att slå Kulladal?

– Tar man deras spel så spelar de väldigt rakt. Många bollar på sina anfallare. Det kommer bli viktigt att vi sätter vårt försvarsspel – och anfallsspel, såklart. Vi måste luckra upp dem genom inlägg och annat. Sen vara bättre än dem på den fysiska biten – för fotbollsmässigt vet vi att vi är bättre.

LB07 har ett aktuellt försprång om sex poäng på jagande GIF Nike. Ett avstånd man hoppas hålla intakt efter helgen.

– Såklart är det så. Vi vill alltid ta tre poäng. Och nu när det börjar närma sig säsongens slut så känns det allt viktigare att vara på tårna, säger Jonathan Ekendahl.

Vad betydde det att ni studsade tillbaka direkt efter säsongens första förlust?

– Det var jätteviktigt. Först och främst så är det väldigt svårt att gå en hel säsong obesegrade. Vi tog ett snack efter förlusten mot Södra Sandby och knöt näven och körde på. Jag tyckte vi visade det mot FC Trelleborg.

Jonathan Ekendahl återvände till LB07 efter flera år i andra klubbar i Malmö-området. Bland annat BW90 och Malmö FF:s u-lag återfinns på mittfältarens cv.
Jag frågar vilken betydelse hans roll som kapten har i ett lag som mer eller mindre spelat i medvind.

– Jag försöker ju hela tiden att gå in till spelarna och säga att det är extremt viktigt att vi behåller fokus och inte slappnar av. Att vi tar en match i taget och inte blickar framåt, oavsett motstånd.

För dig personligen – hur har säsongen varit?

– Jag tycker den har varit jättebra. Jag har tagit ännu större ansvar i min kaptensroll, producerat lite fler poäng än förra säsongen. Det jag förbättrat mest är väl det fysiska, att jag orkar mer. Nä, jag är väldigt nöjd, säger Jonathan Ekendahl.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close