FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson både sjuk och avstängd

Rasmus Bengtsson och Anders Christiansen saknas i MFF-truppen mot Kalmar FF på grund av avstängningar. Men Bengtsson hade förmodligen inte kunnat vara med ändå och deltog inte i dagens matchförberedande träning.

– Rasmus är förkyld och var det även i Israel. Det var därför vi bytte ut honom i halvtid. Planen var att han skulle spelat i 90 minuter, berättar MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Han visade förkylningssymptom redan innan och vi var glad över att han kunde starta matchen, men i halvtid kände han sig inte bra.

Mot Kalmar FF måste MFF vinna för att inte halka efter rejält i toppstriden.

– Kalmar är både hett och svalt. Mot AIK var de väldigt heta. Att de kunde vinna den matchen säger allt. De har en spelare (Rasmus Elm) som kan ändra hela dynamiken på en match. Vi vet inte om han spelar eller inte och måste förbereda oss på båda alternativen. De har förbättrat sin offensiv och av tradition har vi tydligen svårt mot Kalmar.

– Jag pratade med många i klubben på väg hem från Tel Aviv och alla oavsett om det var folk i styrelsen, ledare eller spelare sa att det här brukar vara en svår match. Men det är bra för det innebär att spelarna är på tårna. Och för min egen del har jag laget klart för mig och är bekväm med vad jag kommit fram till.

– Vi går definitivt för seger. Oavgjort är inte bra nog!

MFF har tagit ut 19 spelare i truppen .Franz Brorsson saknas fortfarande, men Jo Inge Berget är med.

Följande spelare reser till Kalmar:

Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Felix Beijmo, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Arnor Traustason, Fouad Bachirou, Bonke Innocent, Romain Gall, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Marcus Antonsson och Tim Prica.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close