FotbollMalmö FFNyheter

13-åring gjorde mål när MFF P17 vann med 12-0 – två hattrick-skyttar

MFF P17 körde över IK Frej med 12-0 och gick upp i serieledning i slutspelsserien. Alvin Holmgren (bilden) och August Sandström gjorde hat-trick, men mest spektakulärt var att Rooney Bardghji fick hoppa in och göra mål. Han är ny i truppen och har fortfarande inte fyllt 14!

– Känner mig rätt säker när jag säger att Rooney måste vara den förste spelaren född -05 som gjort mål i pojkallsvenskan, konstaterar MFF-tränaren Max Westerberg.

Rooney kom till MFF från Rödeby i Blekinge, placerades i 05-laget, men hamnade snabbt i U16 och när Melker Roslin flyttades upp i P19 och Hussein Ali lämnade för Örebro SK fick han en fast plats i P17-truppen.

– Vi har även flyttat upp Lukas Björklund, men han är iväg med U16 på en turnering i Italien.

Mot IK Frej tog MFF kommandot direkt och fick snabb utdelning. Det stod 8-0 efter den första halvleken!

– Jag är nöjd med att vi trots det behöl enregin och det goda spelet i den andra halvleken. Det blev ingen avmattning. Plus givetvis att vi spelade så bra och gjorde så många snygga mål. Efter 12-0 låter det kanske konstigt, men det finns faktiskt inga lätta matcher i den här serien. Frej är absolut inget dåligt lag, betonade Max Westerberg.

– Men klart att 12-0 var bra för målskillnaden.

Slutspelsserien med sju lag från norra och sju från södra pojkallsvenskan avgörs i enkelmöten i 13 omgångar. Vinnaren belönas med SM-guld och en plats i UEFA Youth League.

MFF:s mål gjordes av Alvin Holmgren 3, August Sandström 3, Samuel Burakovsky 2, Ajdin Avdic, Casper Nilsson, Rooney Bardghji och Onel Makindu.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close