FotbollMalmö FFNyheter

MFF lånar ut Carlos Strandberg till Al-Hazem med köpoption

I samband med lottningen till Europa League-gruppspelet bekräftade MFF:s sportchef Daniel Andersson att bara detaljer återstod innan Carlos Strandbergs utlåning till Al-Hazem FC skulle bli klar. Nu är övergången bekräftad.

Malmö FF är överens med saudiarabiska klubben om en utlåning av den 23-årige anfallaren. Låneavtalet gäller fram till den 30 juni nästa år och innefattar en köpoption.

– Carlos har haft en lyckad period i Örebro där han har visat sina förmågor på ett bra sätt. Förhoppningsvis kan han fortsätta på den inslagna vägen i Saudiarabien. Carlos uttryckte själv intresse för att ta det här steget och därefter har vi nått en lösning som känns bra för alla parter, säger Daniel Andersson i ett pressutskick.

Carlos Strandberg har i år varit utlånad till Örebro SK i en överenskommelse som förlängdes under sommaren, men med möjlighet för MFF att avsluta avtalet i förtid för att låna ut eller sälja spelaren till en annan klubb. Det är nu vad som har skett.

Strandberg kom till Malmö FF från Club Brugge KV sommaren 2017 och var med och tog SM-guld senare samma år. Säsongen 2018 gjorde han sju mål på 19 allsvenska matcher och bidrog med tre mål i Europakvalet. I Örebro SK har han gjort elva mål på 20 matcher, varav 18 från start.

MFF:s kontrakt med Strandberg gäller till och med säsongen 2021.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close