MotorNyheter

Rolig helg för William Nilsson – trots missad final

Tävlingshelgen har bjudit på blandade resultat för skåningen William Nilsson, som trots topptider i grundomgången missade finalen med en hårsmån.
– Det har varit en riktigt rolig helg för mig. Lohéac är ett speciellt arrangemang med många äkta rallycrossfans, säger 19-åringen i ett pressutskick.

Det var i franska Lohéac som sjätte deltävlingen av RX2 International Series kördes. För William Nilsson började helgen med raceincidenter i de två inledande omgångarna, medan han avslutade med en tredje och en fjärde tid. Väl i semifinalen blev han förste föraren utanför final, efter att ha fastnat i trafik under flera varv.

– Jag har gjort många topptider,  men just i helgen har det varit så jäkla jämnt. Det rörde sig om tiondelar, och i många fall hundradelar, genom hela helgen. Så när det blev några onödiga fighter i startkurvan så rasade man många placeringar även om det bara rörde sig om en sekund. Men i det stora hela är jag nöjd med helgen och min körning. Jag har fightats om toppresultat och gjort det jag kunnat, samtidigt har Team Färén gjort ett bra jobb med bilen, säger Nilsson.

Banan Lohéac är känd bland rallycrossälskare och det var inför 75 000 personer i publiken som helgens tävling kördes.

– Det har varit en riktigt rolig helg för mig. Lohéac är ett speciellt arrangemang med många äkta rallycrossfans. Tävlingen inleds alltid med en stor parad genom staden, det är alltid trevligt. Tack till alla sponsorer och supportrar som engagerade sig i helgen, sånt är jättekul.

Nästa tävling för Tomelillapågen blir redan till helgen när den femte deltävlingen av V8 Thunder Cars körs på Jyllandsringen.

– Det är bara att ladda om direkt inför den. Den senaste tävlingen kom jag fyra i första racet och hade chans på pallen i det andra när min bil gick sönder. Så jag har lite blodad tand. Däremot kör vi tillsammans med det danska mästerskapet i helgen. Danskarna har snabbare bilar, så jag tror att pallen kan bli svår för alla oss svenskar. Men jag åker dit för att slåss om placeringar och ha en jäkligt skoj tävling.

Foto: Jakub Nitka

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close