skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStehags AIF

Stehags AIF redo ta steget upp

Förra året tog Stehags AIF klivet upp till division två – men man valde att avstå platsen på grund av den låga åldersstrukturen i truppen. 
Nu, ett år senare, är man åter att räkna med i toppen – och att räkna med om avancemang åter bjuds.
– Vi är absolut redo i år, säger lagets tränare, Niklas Widerberg.

Stehags AIGF har byggt vidare på spelet från i fjol och fortsatt prestera fina resultat. För närvarande innehar man en tredjeplats i Division 3 Nordvästras tabell – med aktuell toppkänning.

– Målsättningen är att vi ska ta oss så högt som möjligt. Får vi den chansen på nytt så kommer vi tacka ja, ja, säger Niklas Widerberg.

Under tisdagen fortsätter lagets resa mot ett nytt avancemang. Närmast på schemat står Torns IF – som brukar bjuda upp till kamp.

– Ja, vi vet att det kommer bli en tuff match. Vi har alltid haft svårt för Torn. De är svåra att möta, de slutar liksom aldrig att kämpa. Och vi har väl lite tendenser att gå ner oss i matcherna. Så, det gäller för oss att hålla uppe tempo och arbetsinsatsen, säger Niklas Widerberg.

Senast lagen möttes slutade resultatet 1-1, vilket spelbilden speglade.

– Det var en tuff match, blåste mycket, där vi hade varsin halvlek. Det var väl vinden som ställde till det för båda lagen. Vi brukar spela jämt mot dem. vi kanske försöker spela lite mer, rulla boll, de kör mycket omställningar.

Vad skulle ett positivt resultat mot Torn betyda för fortsättningen av er höst? 

– Mycket, för det är ju en match och ett motstånd som vi vet att vi brukar ha svårt för. Och kan vi gå segrande ur där så stärker det oss. då blir det ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt.

När Stehag 2018 vann serien och erbjöds platsen i divison två valde klubben att tacka nej. Man hade ett för ungt lag då, menar tränaren Niklas Widerberg.

– Vi hade rätt många unga spelare, vi kände oss inte redo. Sen efter det så lyckades vi behålla många spelare, och laget är än mer samspelt nu. Och vi har ju haft målsättningen att ligga i toppskiktet igen. Spelarna har verkligen hängett sig åt det vi tränat på och pratat om, hur vi sa spela fotboll. Vi är ett spelande lag som, vad jag tror, har vunnit många matcher på att vi är bolltrygga, säger Niklas Widerberg.

Så, om ni hade lyckats med ett nytt avancemang, skulle ni då tacka ja denna gång?

– Nu känns det som vi hämtat upp det gapet som vi kände att vi hade i fjol. Så, kommer vi dit denna gång så kommer vi att gå för det, absolut.

 

Artikelbild: Stehags AIF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close