HandbollHK MalmöNyheterYstads IF

Jim Andersson vinnare när han var tillbaka i Baltiska Hallen

Derbyt mellan HK Malmö och Ystads IF hade två ansikten där YIF hade det mest profilerade. Därför kunde Ystads IF svänga ett pausunderläge till seger med 25-21 efter att ha vunnit den andra halvleken med sju mål. Lagpappan Kim Andersson och nyblivne pappan Jim Andersson (bilden) hade stor del i avgörandet.

Kim Andersson briljerade stundtals med suveräna passningar, bra avslut och allmän spelintelligens. Han kommer ibland att vara lite för bra för Handbollsligan i år också. Men kvällen tillhörde egentligen Jim Andersson, nyförvärv i YIF från just HK Malmö.

På måndagen blev han pappa och när han dagen efter återvände till Baltiska Hallen var han dessutom en av YIF:s absolut bästa.

– Att få barn, en son, var givetvis det största. Sedan var det inga problem att ladda för det här. Egentligen var det mest före matchen när jag hälsade på och pratade med folk som det kändes speciellt. Det var ju ändå min hemmaplan så pass länge. Efter ett tag blev det dock som en vanlig match och det var härligt att vi kunde vinna. Seger i premiären är något man tar med sig, konstaterade han och tyckte att hans egen insats också var helt okej.

– Något läge till skulle jag satt. Men det kändes bra.

Fem mål blev det. Lika många som Kim Andersson.

Med elva minuter kvar att spela stod det 19-19. Slutet var dock helt och hållet Ystads IF. Då klev även målvakten Anders Persson fram.

HK Malmö tappade skärpan i avsluten. Man brände inga frilägen utan det var skott i block och räddningar när i stort sett allting fastnade i den vita försvarsmuren.

Innan matchen var avgjord spelade dessutom Ludvig Hallbäcks säkra straffskytte en stor roll.

I HK Malmö startade nye storskytten Viktor Östlund bra och såg ut att kunna bli en matchvinnare, bara för att snabbt helt försvinna ur bilden.

– Våra avslut blev för dåliga. Förlorar man den andra halvleken med sju mål går det inte att vinna, sa HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

I helgen besegrade hans lag Spartak Moskva med stora siffror i EHF-cupen. Den kvalitén var man inte i närheten av mot YIF.

– Men det var inte trötthet. Däremot saknade vi flera spelare som var med då, men inte idag. Jag skyller dock absolut inte på det. Det var inte därför vi förlorade.

Oscar Jensen fick stå och gjorde det helt okej. Mest lyckade i HK Malmö var dock Hampus Olsson och Anton Blickhammar.

De som saknades var Daniel Ekman, Filip Berentsen, Mattias Kvick och målvakten Anton Hellberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close