FotbollHelsingborgs IFNyheter

Olof Mellberg ny tränare i HIF

HIF har gjort klart med Olof Mellberg som ny huvudtränare för A-laget. Han har tecknat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021 meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– HIF är en klubb med fantastisk historia och miljö. Det finns ett stort intresse i och runt klubben och trots att man har en stökig tid bakom sig finns det mycket potential i klubben. Vi har en otroligt viktig avslutning av Allsvenskan och det gäller verkligen att kraftsamla, både på och utanför planen. Sen kan vi jobba långsiktigt och det behöver vi göra tillsammans så jag hoppas att vi får stödet, säger Olof om sin nya klubb.

– När möjligheten dök upp och det stod klart för oss att Olof kunde vara tillgänglig gjorde vi en kraftsamling för att kunna rekrytera honom som ny huvudtränare för vårt A-lag. Detta i konkurrens med andra starka namn. Olof är en tränare med ett modernt ledarskap och det känns oerhört inspirerande att ha honom hos oss. Vi är otroligt glada, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Olof föddes i Skagersvik den 3 september 1977 och inledde sin professionella fotbollskarriär i Degerfors IF år 1994. Via AIK tog han sig vidare ut i Europa där han representerade Real Racing Club de Santander, Aston Villa FC, Juventus FC, Olympiakos FC, Villareal CF och FC Köpenhamn.

Han har gjort 117 A-landskamper för Sverige och spelat sex stora mästerskap. På meritlistan har han en guldboll, SM-guld, två grekiska ligaguld och ett grekiskt cupguld. Han har dessutom blivit utnämnd till årets back vid sex tillfällen.

Sin tränarkarriär inledde Olof inför säsongen 2016 då han tog över IF Brommapojkarna i division 1 Norra. Efter två raka seriesegrar och allsvenskt avancemang lämnade han klubben år 2017. Så sent som i somras tog han över danska Fremad Amager men har nu brutit det avtalet för att bli huvudtränare i Helsingborgs IF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close