IK PanternIshockey

Trots tidsbristen – Pantern-tränaren trygg: “Ingen stress”

Seriepremiären närmast sig med stormsteg – och för nye huvudtränaren Joakim Tillgren har den första tiden varit något hektisk. Men Tillgren sitter lugnt i båten.
– Känner ingen stress alls, säger han. 

Degradering, en spelartrupp som gick upp i rök – och nu en total ombyggnation. Ni känner till konceptet vid det här laget.
För IK Panterns nytillsatte tränare, Joakim Tillgren, har försäsongen bestått av tryout:er och en försäsong som skjutits fram.

– Vi har bara haft tre ispass, så det är inte så mycket att säga kring det egentligen. Jag känner väl att det behövs lite mer tid innan jag kan ge en tydligare bild, säger Joakim Tillgren.

– Det är lite annorlunda nu när du har spelare som inte är avlönade. Man vet inte vem som kommer och vem som inte kommer. Det är lite annorlunda, helt klart. Men samtidigt är det en utmaning, och skoj, tillägger han.

Joakim Tillgren återvände till IK Pantern i slutet av juli och antog huvudansvaret för A- och U-sektionen.

– Vid den här tiden på året brukar man normalt sett ha allting klart, laget och så vidare. Det har varit en utmaning, och det kommer fortsätta bli en utmaning. Men det är trevligt, säger han.

Hur ser tidsramen och planen ut för de tryout:er ni bedrivit?

– Vi har sagt att vi ska ge det här tre veckor innan vi tar bort någon från gruppen. Vi är rent för mycket folk nu, så det kommer att tas bort spelare, men inte än.

Så, ni har ett överflöd av spelare hellre än brist?

– Ja, så är det.

– Vi kör väl hösten som en slags försäsong. Vi får spela dessa 14 seriematcher, så kan jag bilda mig en uppfattning efter det. Jag har ju aldrig arbetat på en division tre-nivå tidigare. Ja… en utmaning, som sagt.

Med de mål ni satt – som i mångt och mycket innebär att ni ska ta klivet upp direkt – har ni då råd att nyttja hela hösten till att bilda er en uppfattning?

– Så som jag har läst serien så har vi det, ja. Det handlar om att nå ett kval och lyckas där. Serieseger garanterar inget. Därför känner vi att vi kan göra så. Om det är rätt eller fel får tiden utvisa.

I dagsläget känner du att du har kvalité nog att nå högt i tabellen?

– Kanske inte idag, men innan årsskiftet är svaret ja på den frågan.

 

Artikelbild: Petter Arvidsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close