Fotboll

Vejby-tränaren: “Hoppas vi är revanschsugna”

Vejby IF stormar mot seriesegern och har gjort så under större delen av säsongen. Senast åkte man dock på sin första förlust.
– Det gäller att vi fortsätter hålla motivationen och fokuset uppe, säger lagets tränare, Magnus Arvidsson.

Under onsdagskvällen ska Vejby IF försöka studsa tillbaka mot nedflyttningshotade Fortuna FF. En match som sköts upp på grund av oväder, där Vejby innehar en 1-0-ledning efter 17 minuters spel.

– Det är speciellt att gå in mitt i en match som man leder, det har jag aldrig gjort tidigare. Jag hoppas främst att jag har revanschsugna killar som kommer gå ut och göra jobbet. För mot Wormo var vi inte där, och då räckte vi inte till säger Magnus Arvidsson.

Vad ser du som Fortunas hot mot er?

– De satsar mycket på sina omställningar, det vet vi om. Det har vi fått erfara. Så, där behöver vi se upp. Sen behöver vi vara noggranna i det vi gör offensivt och defensivt.

Fortuna-matchen inkluderad återstår det fem matcher av Vejbys säsong. Vid seger under onsdagen toppar man tabellen med åtta poäng inför avslutningen.

– Vi har en bra känsla. Några skavanker på ett par spelare, någon avstängning, annars ser det bra ut. Vi har ett bra go i laget, säger Magnus Arvidsson.

Hur stor är motivationen att lyckas säkra direktplatsen, hellre än att tvingas genomgå ett kvalspel?

– Nä, men jättestor, såklart. Med den positionen vi ligge ri för tillfället så är det klart vi vill vinna serien. Vi har ett kanonläge – jag tycker vi ska ha målsättningen att vinna, absolut.

Ni har huserat i toppen mer eller mindre från start. Hur har det varit att hålla ångan uppe?

– Det har varit en utmaning. Det blir ju så – nu blev det första förlusten i helgen – att man inte får tillåta sig att slappna av. Som nu mot Wormo, då tycker jag inte vi är där. Så, det gäller att vi tar oss tillbaka så snabbt som möjligt till rätt fokus.

Vejby IF:s avslutande matcher:
Fortuna(hemma)
Ekets GoIF(borta)
Tågarps AIK(hemma)
Kågeröds BoIF(borta)
Bjuvstorps FF(hemma)

 

Artikelbild: Mathilda Ahlberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close